30.maijā Rīgas domes (RD) Satiksmes un transporta lietu komitejas sēdē izskatīs grozījumu projektu, kas paredz sniegt iespēju 75 gadu vecumu sasniegušiem pensionāriem bez maksas braukt Rīgas sabiedriskajā transportā, informēja Rīgas domes pārstāvis Dzintars Zaļūksnis.
Grozījumi nepieciešami, lai juridiski nostiprinātu tiesības 75 gadus sasniegušiem pensionāriem no šā gada 1.jūlija izmantot Rīgas pašvaldības sabiedrisko transportu bez maksas.

Atbilstoši starp RD un pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" noslēgto deleģēšanas līgumu, pēc tam kad dome atvēlējusi finansējumu, tā var lemt par atvieglojumu piešķiršanu.

Jau ziņots, ka RD Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Andrejs Požarnovs (TB/LNNK) uzdevis Satiksmes departamentam izstrādāt un iesniegt izskatīšanai komitejā projektu grozījumus domes saistošajos noteikumos, lai nestrādājošie pensionāri, kas sasnieguši 75 gadu vecumu, no 1.jūlija pilsētas sabiedrisko transportu varētu izmantot bez maksas.

Rīgas pilsētas budžeta grozījumos šim mērķim jau paredzēti ap 200 000 latu, bet Satiksmes departamenta uzdevums ir rīkoties, lai nostiprinātu pensionāru tiesības juridiski.

Galīgo lēmumu pieņems Rīgas dome.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!