Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas gaisa telpa Krievijas lidojumiem tiks slēgta, un pašlaik tiek gatavots attiecīgs Ministru kabineta protokolējumā projekts, kas tuvākajā laikā tiks izskatīts valdības sēdē, informē Satiksmes ministrija. Ministru kabinetā portālam "Delfi" norādīja, ka šis lēmums tiks pieņemts ārkārtas valdības sēdē, kas notiks aptaujas kārtībā. Šīs sēdes beigas, proti, brīdis līdz kuram ministriem jānobalso, ir pulksten 20.

Premjerministrs Krišjānis Kariņš (JV) tviterī paziņojis, ka šis lēmums būs spēkā no pulksten 24.

Latvija šādu lēmumu ir pieņēmusi, to koordinējot ar kaimiņvalstīm Lietuvu un Igauniju.

"Jebkuras sankcijas un ierobežojumi strādā daudz veiksmīgāk, ja tās ir plašas un visaptverošas, tādēļ Latvija savu par rīcību šajā jautājumā lemj koordinēti ar pārējām Baltijas valstīm," pauž satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Jau ziņots, ka iepriekš portālam "Delfi" tieslietu ministrs, Ministru prezidenta biedrs Jānis Bordāns (JKP), taujāts, kad gaisa telpu Krievijas lidojumiem varētu slēgt, atbildēja: "maksimāli ātri".

Jau ziņots, ka aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) rosina slēgt Latvijas gaisa telpu Krievijas lidmašīnām, portālam "Delfi" apliecināja ministrs. Viņš norādīja, ka kolēģus aicina lēmumu pieņemt Ministru kabineta čatā, atzīmējot, ka šajā situācijā nepieciešams rīkoties strauji.

Līdz šim līdzīgus lēmumus ir pieņēmušas vairākas Eiropas valstis. Šādi lēmumi tiek pieņemti pēc tam, kad jau otro dienu turpinās Krievijas armijas iebrukums neatkarīgajā Ukrainā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!