Latvijas Hokeja federācija (LHF) saņēmusi divus priekšlikumus hokeja halles celtniecībai, sacīja federācijas prezidents Kirovs Lipmans. Viņš pastāstīja, ka viens priekšlikums ir saņemts no kompānijas "Metāla būvju sistēmas", kas pārstāv četras Šveices un Kanādas kompānijas, savukārt otrs no kāda Amerikas investora, kura vārdu Lipmans pagaidām nevēlas atklāt.
Lipmans pauda, ka šis Amerikas investors ir atsūtījis savu priekšlikumu bez starpniekiem un to šobrīd izvērtē juristi. Paredzēts, ka iesniegtā priekšlikuma izvērtēšana varētu notikt vēl apmēram nedēļu.

Savukārt ar "Metāla būvju sistēmām", kura pārstāv Šveices uzņēmumus "Maple Leaf Stadiums AG" un "B+R Events", kā arī britu kompānijas "Atlas Ward Building Systems" un "Planet Ice", LHF ir paredzējusi tikties 28.maijā, kad notiks šīs kompānijas iesniegtā priekšlikuma izvērtēšana.

Tāpat Lipmans pastāstīja, ka savu piekšlikumu 7.jūnijā paredzējusi iesniegt arī "Multihalle", kuras iespējas kļūt par halles investoru ieprieš presē Limpans ir novērtējis visnotaļ skeptiski.

LHF prezidents prognozēja, ka būs arī citi priekšlikumi hokeja halles būvei, jo plānotas pārrunas arī ar investoriem, kuri šobrīd halli būvē Čehijā, Prāgā. "Mēs centīsimies pēc iespējas ātrāk atrast piemērotākos investorus halles celtniecībai," sacīja Lipmans, piebilstot, ka jau līdz augustam nepieciešams noslēgt līgumu ar halles cēlājiem, jo pretējā gadījumā jau septembrī tiks noteikta cita valsts, kurai uzticēs rīkot 2006.gada pasaules čempionātu hokejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!