Foto: F64

Ņemot vērā, ka 2018.gads bija Latvijas simtgades gads, ar plašu pasākumu piedāvājumu un lielu publicitāti vietējo un ārzemju tūristu piesaistei, šogad tūristu skaits varētu saglabāties iepriekšējā līmenī, vai nedaudz samazināties, pastāstīja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) Tūrisma departamenta Tūrisma mārketinga nodaļas vadošā eksperte Svetlana Voroncova.

Viņa norādīja, ka pēc 13% pieauguma 2017. gadā, pieauguma tempa samazinājums 2018. gadā bija sagaidāms. Analizējot gada rezultātus tūrisma nozarē, lielāka uzmanība tika pievērsta tūristu mītnēs apkalpoto viesu skaitam, kas 2018. gadā ir pieaudzis par 8,2%. Turklāt, salīdzinot ar 2017. gadu, viesu pavadīto nakšu skaits Latvijā audzis, kas ir pozitīvs rādītājs Latvijas tūrisma nozares attīstībai.

Pēc viņas sacītā, šogad tiks turpināta projekta "Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana tūrismā", kura laika Latvijas tūrisma piedāvājums tiks popularizēts tūrisma izstādēs un semināros ārvalstīs, tiks organizētas iepazīšanās vizītes ārvalstu mediju un tūroperatoru pārstāvjiem, veiktas publikācijas ārvalstu plašsaziņas līdzekļos un īstenotas reklāmas un mārketinga kampaņas.

Jau ziņots, ka, pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pagājušajā gadā ārvalstu ceļotāji 7,775 miljonus reižu šķērsoja Latvijas robežu, kas ir par 0,6% vairāk nekā 2017.gadā.

Vienlaikus ārvalstu ceļotāji 2018. gadā Latvijā iztērēja 751,9 miljonus eiro, kas ir par 3,7 miljoniem eiro jeb 0,5% vairāk nekā 2017. gadā.

Statistikas pārvaldes dati arī liecina, ka pagājušajā gadā Latviju apmeklēja 1,9 miljoni ārvalstu vairākdienu ceļotāji, kas ir par 0,2% mazāk nekā 2017.gadā, iztērējot 516,7 miljonus eiro, kas ir par 3,2% mazāk nekā gadu iepriekš.

Savukārt kopējais ārvalstu ceļotāju pavadīto nakšu skaits Latvijā, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, samazinājies par 11,3% un veidoja 7,9 miljonus. Vidējais viesu uzturēšanās ilgums bija četras diennaktis, kas ir par 0,5 diennaktīm mazāk nekā 2017. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!