Foto: DELFI

Lai arī kopš šā gada valsts iestādēm no saviem logo būtu jāatsakās, to vietā izmantojot valsts ģerboni, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Latvijas Institūts varēs turpināt lietot savus logo valsts starptautiskās atpazīstamības veicināšanai, otrdien lēma valdība.

Vēlmi saglabāt logo LIAA un Latvijas institūts pamato ar Latvijas starptautiskās atpazīstamības veicināšanu. Proti, abu institūciju logo esot izveidoti pirms vairākiem gadiem un starptautiskie partneri tos atpazīstot.

"Potenciālie investori un pastāvīgie sadarbības partneri identificē LIAA ar noteiktu pakalpojumu klāstu. Ņemot vērā, ka LIAA logo ir izstrādāts 2003.gadā, ārvalstīs esošie sadarbības partneri, komersanti, kā arī potenciālie investori atpazīst LIAA logo un identificē to ar Latviju un LIAA sniegtajiem pakalpojumiem," skaidro LIAA. 

Savukārt Latvijas Institūta logo radīts jau 1998. gadā, un nesen izveidotās Vizuālās identitātes vadlīnijas balstās uz Latvijas karoga proporcijām un toņiem. "Šis logo ir guvis senu un plašu atpazīstamību ārvalstīs Latvijas Institūta informatīvo partneru vidū," norādīts valdības rīkojuma anotācijā.

LIAA ārvalstīs informē par Latvijas tautsaimniecību, nozarēm, uzņēmumiem, projektiem, precēm un pakalpojumiem, kā arī veic tiešā mārketinga kampaņas par investīciju un sadarbības iespējām atsevišķās nozarēs pirms starptautiskām izstādēm un to laikā. Tāpat LIAA organizē uzņēmēju vizītes ārvalstīs, biznesa dienas, tirdzniecības misijas un uzņēmēju kontaktbiržas u.c.

LIAA logo Latvijas starptautiskās atpazīstamības veicināšanai - Latvijas komersantu ārējās tirdzniecības veicināšanai, eksportspējas paaugstināšanai un ārvalstu investīciju projektu piesaistei un ieviešanai Latvijā - izmanto  gan informatīvajos materiālos, gan suvenīros, gan internetā. Līdzīgi tiek izmantots arī Latvijas Institūta logo, liecina dokumenti.

Jau vēstīts, ka Latvijas ģerbonis no 2015.gada 1.janvāra kļuvis par pamata elementu valsts pārvaldes iestāžu vizuālajā identitātē, aizstājot līdz šim lietotos dažādos logotipus.

Saskaņā ar likumu dažādām valsts iestādē jāizmanto noteikts valsts ģerbonis un tās nedrīkst lietot citu ģerboni, kas nav valsts ģerbonis, zīmi, emblēmu vai logo. Tiesa gan, valdība var atļaut lietot citu ģerboni, kas nav valsts ģerbonis, zīmi, emblēmu vai logo valstiski nozīmīgos pasākumos un valsts starptautiskās atpazīstamības veicināšanai.

LIAA ir ekonomikas ministra pakļautībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kuras mērķis ir sekmēt uzņēmējdarbības attīstību Latvijā, veicinot ārvalstu investīciju apjoma pieaugumu un palielinot Latvijas konkurētspēju pašmāju un starptautiskajos tirgos.

Latvijas Institūts ir ārlietu ministra pārraudzībā esoša valsts tiešās pārvaldes iestāde, kuras galvenais uzdevums ir veidot informāciju par Latviju un popularizēt Latviju ārvalstu auditorijām, tā vairojot Latvijas atpazīstamību ārzemēs. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!