Apvienība Libertas.lv skaidri apzinās šī brīža izaicinājumus Eiropas Savienībai un Latvijai, saprot pašreizējās ekonomiskās un politiskās krīzes cēloņus.
Esam gatavi veltīt savas zināšanas un pieredzi, lai Eiropas Savienība un Latvija atgrieztos politiskās demokrātijas un brīvās iniciatīvas ekonomikas apstākļos.

Demokrātiskas, atbildīgas un pārskatāmas Eiropas Savienības ietvaros nodrošināsim Latvijai labklājības izaugsmes iespējas, drošību un stabilu pamatu nacionālās identitātes attīstībai.

Mūsu pamatuzdevumi Eiropas Parlamentā:

Strādāsim, lai uz demokrātijas, atbildīgas un pārskatāmas politikas pamatiem atjaunotu brīvās iniciatīvas ekonomikas un tirgus pārraudzības institūciju darbību ES un tās dalībvalstīs, sekmējot ES konkurētspējas pieaugumu pasaulē.

Mēs atbalstīsim Eiropas Savienības tirgu tālāku liberalizāciju, birokrātisko šķēršļu likvidēšanu uzņēmējdarbībai, jo sevišķi mazajiem un vidējiem uzņēmumiem.

Iestāsimies par aktīvu un koordinētu Eiropas Savienības zinātnes sadarbības un inovāciju atbalsta politiku dalībvalstīs.

Eiropas Savienības priekšrocību izmantošanai un pārnesei nacionālā līmenī uzlabosim Saeimas, pašvaldību, Eiropas Parlamenta deputātu un Valsts pārvaldes institūciju dialogu ar uzņēmumu asociācijām un nevalstiskām organizācijām, pilnveidosim Latvijas un Eiropas Savienības politiku koordināciju.

Taisnīgums un efektivitāte

Panāksim, lai Eiropas Savienības politiķi būtu personīgi atbildīgi vēlētāju priekšā. Tikai vēlēti politiķi var veidot un pieņemt likumus, tieši sadarbojoties ar vēlētājiem.

Mēs iestājamies par pilnīgu ES institūciju darbības atklātību. Vēlētājiem ir jāzina, ko lemj viņu ievēlētie politiķi, par ko runā viņu valdību pārstāvji ES Padomes tikšanās reizēs.

Strādāsim, lai samazinātu ES institūciju izdevumus, likvidējot liekās un birokrātiskās procedūras, samazinot sanāksmju skaitu un Eiropas Parlamentam izvēloties vienu atrašanās vietu.

Eiropai un Latvijai nozīmīgu jautājumu apspriešanā iesaistīsim sabiedrību, neveidojot to par skatītāju.
Atbalstīsim būtisko Eiropas nākotnes jautājumu izlemšanu tautas nobalsošanā.

Mēs strādāsim, lai Eiropas Savienība nekļūtu par rotaļlietu Briseles elites rokās, bet par darbarīku Eiropas Savienības tautu labklājības un stabilas nākotnes nodrošināšanai.

Vērtības

Nepieļausim latviešu valodas vērtības pazemināšanu ES institūcijās. Izmantojot Eiropas Savienības atbalstu veicināsim līvu un latgaliešu valodu un kultūru saglabāšanu.

Sadarbībā ar radniecīgajām Eiropas valstu partijām sargāsim Eiropu vienojošās kristīgās vērtības, būsim par tradicionālo ģimeni kā vērtību un piemērotāko formu bērnu audzināšanai.

Sadarbosimies ar Eiropas demokrātiskiem spēkiem komunistisko režīmu noziedzīgās darbības tiesiskajam novērtējumam.

Sekmēsim Eiropas Savienības palīdzības efektīvāku izmantošanu sociāli apdraudēto Latvijas iedzīvotāju iesaistīšanai sabiedrībā un darba tirgū.

Mēs strādāsim, lai Eiropas Savienība nekļūst par kopējo katlu, kurā izšķīst mūsu vērtības, bet par stabilu balstu pilsoņu sadarbībai mūsu kopējo vērtību nostiprināšanā.

Izaugsme un konkurētspēja

Iestāsimies pret nevajadzīgām birokrātiskām barjerām uzņēmējdarbības uzsākšanai, par vienkāršotu nodokļu administrēšanu un ES atbalstu uzņēmēju konkurētspējas paaugstināšanai.

Strādāsim, lai Latvija iespējami drīz iekļautos Eiropas enerģijas tirgos un koordinētos pasākumos klimata izmaiņu efektu mazināšanai, maksimāli izmantojot Latvijā pieejamo un ekonomiski attaisnojamo atjaunojamo resursu potenciālu. Izskaudīsim politiskās atkarības un korupcijas motivēto enerģijas projektu ievazāšanu Latvijā.

Strādāsim pie ES iniciatīvām, kuras veicinās ceļu, sakaru komunikāciju un enerģijas infrastruktūras attīstību Latvijas reģionu dzīves līmeņu izlīdzināšanai, ietekmes uz vidi samazināšanu un ekoloģiski ilgtspējīgu attīstību.

Rosināsim ES kopējās lauksaimniecības politikas izmaiņas, novēršot nevienlīdzīgo subsīdiju sadali jauno un veco dalībvalstu lauksaimniekiem un konkurences nosacījumu izkropļojumus.

Mēs strādāsim, lai Eiropa nekļūst par globālajā konkurencē grimstošu sociālās drošības spilvenu, bet par rosīgu darba vietu mūsu kopējās konkurētspējas kaldināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!