Līdz 1.jūnijam visus licenzētos taksometrus Latvijā aprīkos ar speciālām numura zīmēm - numura zīme būs dzeltenā krāsā, savukārt cipari būs melni.
Vietā, kur pašreizējiem valsts numuriem ir valsts karodziņš un valsts identifikācijas zīme LV, jaunajiem numuriem būs burtiņš t un taksometra simbolika - trīs melni kvadrātiņi, BNS pastāstīja Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) Informācijas daļas vadītājs Viktors Zaķis.

"Līdz pirmajam jūnijam visiem taksometriem jābūt ar jaunajiem numuriem.. To neesam izdomājuši mēs. To paredz Ministru kabineta pieņemtie noteikumi," klāstīja Informācijas daļas vadītājs.

Viņš arī pastāstīja, ka līdz piektdienai jaunās numura zīmes jau bija izņēmuši astoņi taksometru vadītāji, galvenokārt privāto taksometru vadītāji.

"Lielās firmas tādas kā "Bona M" un "Riga Taxi" jau numurus ņems centralizēti, tad tas būs redzamāk," klāstīja Zaķis

Pavisam Latvijā ir aptuveni 2000 licenzētu taksometru.

Zaķis arī pastāstīja, ka jaunie numuri ir ieviesti divu iemeslu dēļ. Pirmkārt, lai sakārtotu taksometru tirgu.

"Tā būs papildu drošība no valsts puses. Būs skaidri zināms, cik valstī būs licenzētu taksometru, līdz ar to vieglāk būs kontrolēt arī no nodokļu viedokļa," skaidroja CSDD darbinieks.

Tāpat viņš arī uzsvēra, ka arī no klienta viedokļa tā būšot papildu drošība. "Iedomājieties, ka jūs nopērkat džinsus, piemēram, "Lee" veikalā vai arī jūs tos nopērkat tirgū.. Protams, ka pēdējā gadījumā, ja bikses saplīsīs, jums nebūs no kā prasīt atbildību. Līdzīgi ir arī ar takšiem," sacīja Zaķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!