Foto: F64
No 26. novembra, līdz 25. decembrim tiks veikts divu Augusta Deglava pārvada balstu remonts, kā laikā Braslas un Vestienas ielās ir paredzētas satiksmes organizācijas izmaiņas, portālu "Delfi" informēja departamentā.

Laikā no 26. novembra līdz 4. decembrim abās balstu pusēs tiks uzstādītas darbiem nepieciešamās pagaidu konstrukcijas. Kustība Braslas un Vestienas ielās tiks organizēta pa vienu joslu, regulējot to ar luksoforu.

No 5. līdz 18. decembrim tiks veikts tilta konstrukciju remonts, kura laikā divu joslu kustība tiks atjaunota, bet autovadītājiem jārēķinās, ka būs joslu sašaurinājums. Darbu laikā tiks veikta pārvada balstu bojātā betona demontāža, laidumu remonts un balsta konstrukciju apbetonēšana.

Savukārt no 18. līdz 25. decembrim tiks demontētas pagaidu konstrukcijas. Šajā laikā otro reizi tiks uzstādīts luksofors un transportlīdzekļu kustība notiks pa vienu joslu.

Deglava pārvada remontdarbus pilnībā plānots pabeigt 2021. gada vasarā.

Jau vēstīts, ka Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) pagājušajā gadā, veicot būvdarbu kontroli, konstatēja Deglava ielas pārvada nesošo konstrukciju bojājumus. Pēc BVKB ekspertu secinātā par Deglava tilta Rīgā bīstamo stāvokli iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens ("KPV LV") lika Valsts policijai slēgt satiksmi pār Deglava tiltu, līdz BVKB būs veikusi analīzi par tilta drošumu.

Mēnesi vēlāk, pēc bojāto konstrukciju nostiprināšanas, Valsts policija atvēra tiltu satiksmei, nosakot ierobežojumus satiksmei uz tilta, proti, pār to varēs pārvietoties transportlīdzekļi, kuru pilna masa nepārsniedz 30 tonnas. Tāpat šajā posmā būs noteikts ātruma ierobežojums – 30 kilometru stundā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!