Foto: Zane Bitere/LETA
Sākoties noslēdzošajam "Rail Baltica" Lāčplēša ielas pārvada būvniecības posmam – jaunā pārvada siju montāžai –, naktīs no 23. novembra līdz 2. decembrim tiks slēgta autotransporta satiksme Lāčplēša ielas posmā no Satekles ielas līdz Kalupes ielai, portālu "Delfi" informēja būvnieks "BeReRix".

Būvnieks siju montāžas darbus veiks nakts stundās no pulksten 22 līdz aptuveni pulksten 6.

Ņemot vērā, ka siju montāža ir tehnoloģiski sarežģīta, būvnieks pieļauj, ka darbu plāns var tikt koriģēts, tomēr nav plānots montēt brīvdienu naktīs, izņemot 25. novembra naktī.

Būvnieks aicina autotransporta vadītājus un iedzīvotājus sekot līdzi pilsētvidē izvietotajām norādēm un savlaicīgi saplānot pārvietošanās maršrutu, lai nokļūtu izvēlētajā galamērķī.

Savukārt no 2. decembra Lāčplēša ielā autotransporta satiksme tiks atkal organizēta četrās joslās, kas līdz 2023. gada pavasarim būs pagaidu stāvoklī jeb sašaurinātas.

Veicot Lāčplēša ielas rietumu puses būvdarbus, esot atklājušies tehnoloģiski sarežģījumi, un tādēļ nolemts Lāčplēša ielas rekonstrukcijas darbus iekonservēt līdz nākamā gada pavasarim. Līdz ar to ielas austrumu puses pārbūve plānota pavasarī, kad tas būs tehnoloģiski iespējams. Šo būvdarbu laikā autosatiksme aptuveni trīs līdz četras nedēļas tiks organizēta pa vienai joslai katrā virzienā.

Pēc būvniecības darbu pabeigšanas "Rail Baltica" projekts paredz Lāčplēša ielas ass nobīdi par pusotru līdz diviem metriem uz austrumu pusi. Līdz ar to plānots, ka tiks izveidotas divas pilnvērtīgas auto joslas katrā virzienā, bet velosipēdistiem kļūs pieejams divvirzienu velo ceļš, kas tiks savienots arī virzienā uz Rīgas Centrālo staciju.

Turpretim gājēju plūsmu paredzēts organizēt maģistrālai ielai atbilstošā veidā, tostarp, izveidojot ar luksoforu regulētu gājēju pāreju pie Kalupes ielas. Tāpat plānots, ka no Lāčplēša ielas līdz Centrālajai stacijai cilvēkiem ar redzes traucējumiem orientēties palīdzēs taktilo risinājumu josla.

Kā ziņots, oktobra vidū Lāčplēša ielā tika pabeigta dzelzceļa projekta "Rail Baltica" pārvada atbalsta sienu izbūve un sākās ielas seguma atjaunošanas darbi, kuru laikā mainīta transportlīdzekļu satiksmes organizācija, iepriekš informēja būvnieka "BeReRix" pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!