Līdz 2006.gada beigām bezdarbnieku un darba meklētāju modulārai apmācībai paredzēts tērēt 3,5 miljonus latu, aģentūrai LETA pastāstīja Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) pārstāvis Mārtiņš Brencis.

Bezdarbniekiem un darba meklētājiem tiek piedāvāta 21 modulārās apmācības programma. Tiesības tās īstenot atklātā konkursā ieguvušas 86 izglītības iestādes visā Latvijā. Pagājušā gada nogalē konkursā par 11 mācību programmu īstenošanu uzvarēja 47 mācību iestādes.

Iecienītākās modulārās apmācības programmas ir B kategorijas autovadītāja apmācība, datormācība, angļu valoda un valsts valoda, pastāstīja NVA pārstāvis.

Mācības ilgst 160 stundas. Bezdarbnieku apmācība tiek organizēta nelielās grupās pa sešiem vai 12 cilvēkiem vienā grupā, nepieciešamības gadījumā bezdarbnieks var saņemt individuālu apmācību.

Modulārā apmācība Latvijā tiek veikta, īstenojot Eiropas Sociālā fonda nacionālās programmas "Atbalsts aktīvo nodarbinātības pasākumu ieviešanai" projektu "Apmācības bezdarbnieku un darba meklētāju konkurētspējas nodrošināšanai".

Jau ziņots, ka šā gada pirmajos sešos mēnešos modulārajā apmācībā bija iesaistīti 8728 bezdarbnieki un darba meklētāji, bet kopš 2004.gada oktobra - vairāk nekā 11 000 bezdarbnieku un darba meklētāju.

Bezdarbnieki un darba meklētāji var iegūt B, C, D1, D, E kategorijas autovadītāja un traktortehnikas vadītāja apliecību, apgūt valsts valodu, vācu vai angļu valodu, mācīties datorzinības, iegūt iemaņas lietvedības un biroja darba organizācijā, projektu vadībā, praktiskajā mārketingā, iepazīties ar Eiropas Savienības struktūrfondu piedāvāto atbalstu komercdarbības uzsākšanai laukos, kā arī apgūt citas programmas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!