Aizsardzības ministrs Imants Lieģis iestāšanos partijā "Pilsoniskā savienība" (PS) skaidro ar vēlmi strādāt valsts labā un piedalīties politikas veidošanā, informē PS preses sekretāre Dace Balode.

Lieģis skaidro , ka "pirmkārt, uzskatu, ka katram pilsonim ir pienākums pielikt roku valsts attīstībā, un piederība kādai partijai ir loģisks solis, ja vēlos šo attīstību sekmēt politiskā ceļā, kā tas demokrātijās pieņemts".

Lieģis norāda, ka, kļūstot par valdības locekli un Aizsardzības ministrijas vadītāju, jau gadu ir piedalījies būtisku lēmumu pieņemšanā un līdz ar to politikas veidošanā. "Esmu gatavs šo darbu turpināt, lai nozares politika nebūtu īslaicīga, kā bieži bijis līdz šim," norāda ministrs.

Tāpat viņš "kā pilsonis" pilnībā atbalstot ideju par partiju apvienību "Vienotība", ko pašlaik veido PS, "Jaunais laiks" un Sabiedrība citai politikai. "Uzskatu, ka partiju apvienošanās būs solis uz daudz lielāku politisko stabilitāti, kas Latvijai jau sen ir ļoti nepieciešama. Man ir ļoti būtiski tas, ka "Vienotība" piesaista arī līdz šim politikā nebijušus cilvēkus ar augstu intelektuālo un profesionālo potenciālu. Ir skaidrs, ka 10. Saeimas vēlēšanas būs pagrieziena punkts Latvijas politiskajā dzīvē," norāda Lieģis.

PS ilggadējo drošības jomas diplomātu virzīja ministra postenim pagājušā gada martā, kad PS kļuva par valdības koalīcijas partiju. Lieģis ir drošības politikas speciālists, septiņus gadus bijis Latvijas vēstnieks NATO un trīs gadus strādājis Eiropas Savienības Drošības un politikas komitejā. Viņš jau kopš 1992. gada strādā ārlietu struktūrās, pēc izglītības ir jurists, pārvalda angļu un franču valodu.

Jau vēstīts, ka PS valde ceturtdien vienbalsīgi uzņēma Lieģi partijas rindās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!