Foto: F64

Vēstnieks Imants Lieģis iesniedzis akreditācijas vēstuļu kopijas Alžīrijas ārlietu un starptautiskās sadarbības ministram Ramtanam Lamamram (Ramtane Lamamra), kļūstot par pirmo Latvijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Alžīrijā ar rezidenci Parīzē, Francijā, informēja Ārlietu ministrijā.

Līdz ar akreditācijas vēstuļu kopiju iesniegšanu ārlietu ministram Lieģis var uzsākt pildīt vēstnieka funkcijas Alžīrijā.

Tikšanās laikā Lieģis ar ministru pārrunāja Latvijas un Alžīrijas divpusējo sadarbību un tās perspektīvas.

Puses bija vienisprātis par nepieciešamību veidot aktīvākas ekonomiskās attiecības un attīstīt ilgtspējīgu sadarbību transporta, mežsaimniecības, kā arī informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jomā. 2016. gadā Alžīrija bija nozīmīgākais Latvijas tirdzniecības partneris Āfrikas kontinentā, norāda ministrijā.

Pārrunājot Alžīrijas lomu reģionā, tika uzsvērta tās pieredze cīņā pret terorismu un gatavība piedalīties stabilitātes nodrošināšanā krīžu skartajos reģionos. Ministrs uzsvēra Eiropas Savienības un Alžīrijas dialoga potenciālu un nozīmi īpaši pretterorisma pasākumu īstenošanā. Tāpat Alžīrijai ir nozīmīga loma Mali un Lībijas krīžu risināšanā.

Amatpersonas arī apmainījās viedokļiem par nepieciešamo vizīšu apmaiņu ministriju vadības līmenī.

Latvijas un Alžīrijas diplomātiskās attiecības tika nodibinātas 1998. gada 29. aprīlī. Pērn 13. un 14. martā Alžīrā norisinājās pirmās Latvijas un Alžīrijas politiskās konsultācijas, kuru laikā Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andrejs Pildegovičs tikās ar Lamamru un citām Alžīrijas amatpersonām.

Lamamra apmeklēja Latviju 2016. gadā, piedaloties Rīgas konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!