Foto: DELFI
Krievijas un Baltkrievijas militārajās mācībās tika inscenēts iebrukums Baltijas valstīs.

Aizsardzības ministrs Imants Lieģis (PS) trešdien ekspertu diskusijā "Krievijas aizsardzības politika - vai sagaidāmas pārmaiņas?" atklāja, ka mācību laikā tika pieņemts, ka ir aplenkta Kaļiņingrada un, lai to atbrīvotu, tika inscenēts iebrukums NATO dalībvalstīs - Baltijas valstīs.

Lieģis atzina, ka mācību scenārijam bijis politisks raksturs. Arī Latvija nākamgad ar sabiedrotajiem plāno savā teritorijā rīkot militārās mācības, bet ierobežoto resursu dēļ, pēc ministra vārdiem, šis pasākums ierindots kā trešā prioritāte.

Vienlaikus Lieģis uzsvēra, ka drošība Latvijā ir un tiks nodrošināta.

Jau ziņots, ka gandrīz 12 500 Krievijas un Baltkrievijas armiju karavīru teju visu septembri piedalījās kopīgās militārās apmācības, kas saskaņā ar oficiālo versiju bija abu kaimiņvalstu sadarbības apliecinājums.

Kā norādīts Krievijas Aizsardzības ministrijas izplatītajā paziņojumā, manevros "Zapad-2009" piedalījās aptuveni 12 500 karavīru, no kuriem 5000 ir no Krievijas un 7000-8000 - no Baltkrievijas, [kā arī] līdz pat 40 lidmašīnām un aptuveni 200 militārā transporta [vienību].

Krievijas un Baltkrievijas sadarbībai esot "izteikts aizsardzības raksturs", un tās mērķis ir "garantēt stabilitāti Austrumeiropas reģionā", iepriekš informēja Aizsardzības ministrija.

"Zapad-2009" bija vienas no lielākajām Krievijas pēdējo gadu militārajām mācībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!