Pašvaldības turpmāk varēs nodarbināt bezdarbniekus - "100 latu stipendiātus" tikai jaunizveidotajās daba vietās vai štata vietās, kuras jau četrus mēnešus ir vakantas, kā arī nevarēs tērēt "stipendiātu" darba inventāru iegādei vairāk par 40 latiem vienai darba vietai, un 10 latus – inventāra nomai.

Valdība otrdien atbalstīja attiecīgus Labklājības ministrijas (LM) sagatavotus precizējumus normatīvajos aktos, informēja LM.

Tagad būs stingri noteikts, ka darba praktizēšanu varēs organizēt tikai no jauna izveidotās darba prakses vietās vai iepriekš pastāvējušās darba vietās, kurās vismaz 4 mēnešus pirms bezdarbnieka dalības pasākumā uzsākšanas nav nodarbināts neviens cits cilvēks. Par šo nosacījumu izpildi pašvaldības finansējuma saņēmējam iesniegs apliecinājumu.

Tāpat noteikts, ka turpmāk darba praktizēšanai nepieciešamā mazvērtīgā inventāra, palīgmateriālu iegāde vienai darba praktizēšanas vietai nedrīkst pārsniegt 40 latus, bet inventāra nomai - 10 latus. Tāpat kopējās iegādes un nomas izmaksas, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli, nevar pārsniegt 80 latus par vienu darba praktizēšanas vietu uz 6 mēnešiem. Līdz šim ierobežojums inventāra iegādei un nomai nebija noteikts.

Savukārt par papildu darba pienākumu veikšanu, aprēķinot ar darba praktizēšanu saistītos izdevumus un prakses stipendiju izmaksas, pašvaldībā nodarbinātais grāmatvedis varēs saņemt atlīdzību 90 latu apmērā.

Bezdarbnieki, kuri vairs nesaņem bezdarbnieka pabalstu, var iesaistīties darba praksēs pašvaldībās un, veicot mazkvalificētus, sabiedrībai derīgu darbus, katru mēnesi saņemt stipendiju 100 latu apmērā. Gada laikā bezdarbnieks prakses vietā var iesaistīties no 2 nedēļām līdz 6 mēnešiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!