Ja uzņēmums azartspēļu atļaujas saņemšanai būs iesniedzis visus nepieciešamos dokumentus, pašvaldībām būs jāizsniedz atļauja rīkot azartspēles, to paredz otrdien Saeimas Budžeta un finanšu komisijas izskatīšanai galīgajā lasījumā atbalstītie azartspēļu un izložu likuma grozījumi.
Šo priekšlikumu sagatavojis Tautas partijas deputāts Mihails Pietkevičs, kurš sēdē skaidroja, ka šādas izmaiņas ir nepieciešamas, jo jaunais likums azartspēļu organizētājiem noteiks ļoti stingras normas, tāpēc vairs nebūtu pieļaujams, ka pašvaldības šo biznesu regulē pēc savas izpratnes.

Iepriekš Saeima, izskatot minēto likumprojektu, bija atbalstījusi normu, ka pašvaldībām ir tiesības noteikt teritorijas, kurās aizliegts organizēt azartspēles.

Komisijas priekšsēdētājs Atis Slakteris (TP) skaidro, ka pēc likuma spēkā stāšanās, kas paredzēta 2006.gada 1.janvārī, pašvaldībām būs jāizsniedz pieteiktās licences azartspēļu rīkošanai, līdz ar to spēkā vairs nebūs Rīgas domes un vēl 16 pašvaldību noteiktie ierobežojumi.

Saskaņā ar likumprojektu azartspēles nav atļauts organizēt valsts iestādēs, baznīcās, ārstniecības un izglītības iestāžu ēkās, tirgos, veikalos, bāros un kafejnīcās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!