Foto: AFI
Svētdienas rītā lielā sala dēļ pārtrūkusi elektropiegāde Aizputē, Kazdangā un Pāvilostā, kā arī dažviet citviet Kurzemē, Zemgalē un Vidzemē, un ap plkst.10:00 bez elektrības bija 800 AS "Latvenergo" klientu.

Bez elektrības īsi pēc plkst.7 rītā bija aptuveni divi tūkstoši iedzīvotāju, liecina dati no elektroapgādes atslēgumu kartes.

Lielākais atslēgumu skaits svētdienas rītā bija Kurzemes pusē – Aizputes-Priekules elektrolīnijā, Kuldīgas apkārtnē, savukārt Zemgalē – Jelgavā, portālu "Delfi" informēja AS "Latvenergo" pārstāve Ivita Bidere.

Uz katra bojājuma novēršanu piesaistot atsevišķu brigādi un veicot lokalizācijas, līdz plkst. 10:00 bija novērsta lielākā daļa bojājumu, samazinot atslēgumu skaitu līdz 800 mājsaimniecībām. Šobrīd tiek turpināts darbs Jelgavas apkārtnē, Saldū un Aizkrauklē, informē Bidere.

Svētdienas rīts Latvijā kļuvis par aukstāko kopš 2003.gada 6.janvāra - gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā pazeminājusies līdz -27 - -34 grādiem, liecina meteoroloģiskā informācija. Jau ziņots, ka saskaņā ar aģentūras BNS rīcībā esošajiem datiem Rīgas apkaimē reģistrēta zemākā gaisa temperatūra pēdējos 25 gados.

Kā vēstīts iepriekš, Latvijas energoapgādes kompānijas "Latvenergo" meitasuzņēmums "Sadales tīkls" lielā sala dēļ pastiprināti seko nepārtrauktas elektroapgādes nodrošināšanai valstī, aģentūrai BNS pavēstīja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere.

Viņa norādīja, ka darbā ir iesaistītas papildu brigādes un nepieciešamības gadījumā notiek sazināšanās ar pašvaldībām, piedāvājot elektroapgādi nodrošināt ar ģeneratoriem. "Zemās temperatūras ietekmē var pārtrūkt vadi un var būt traucēts apakšstaciju elektroiekārtu un tehniskā personāla darbs," paskaidroja "Latvenergo" preses sekretāre.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!