Mēnesi pēc traģiskā ugunsgrēka sociālajā aprūpes centrā "Reģi" 34 tā darbinieki palikuši bez darba. Daudzi darbinieki pēc pagājušajā piektdienā sastādītā darba grafika ir nesaprašanā, jo viņu vārdi tur vairs neparādās. Līdz ar to darbinieki izdarījuši secinājumus, ka viņiem darba vairs nebūs, trešdien ziņo "Latvijas Avīze".
No 54 darbiniekiem tikai 20 bija šajā sarakstā. Vairāki darbinieki laikrakstam pauduši neizpratni par notikušo, jo viņi par atlaišanu nav brīdināti. Centra darbinieki arī nobažījušies par savu nākotni, jo atrast darbu rajonā neesot viegli.

Tie 20 cilvēki, kuriem darbs saglabāsies, paliks "Reģos" strādāt līdz rudenim un gadās gan par 15 blakus ēkā dzīvojošajiem pacientiem, gan palīgsaimniecību. Ilgadējā aprūpes centra vadītāja Irēna Hartmane ļoti pārdzīvo notikušo. Turklāt atbrīvošana no darba radījusi vadītājai nopietnas veselības problēmas. "Ugunsgrēks bija nelaimes gadījums. Es neesmu pie šīs briesmīgās ugunsnelaimes vainīga, uguns neizcēlās no augšstāvā jaunizbūvētajām istabiņām. Domāju, ka tieku atstādināta tikai uz laiku, bet nu izrādās, ka viss, ko esmu darījusi, ir bijis nepareizi. To gan ir ļoti sāpīgi dzirdēt, jo "Reģu" cilvēkiem esmu dzīvojusi un ziedojusi sevi visu," raudot saka Hartmane. Bijušajai vadītājai līdz pensijai atlikuši tikai trīs gadi, bet šobrīd viņa ir bez darba un neziņā par tālāko.

Par centra vadītāju iecelta Dace Kleinberga.

Labklājības ministrijas Sociālo pakalpojumu pārvaldes sabiedrisko attiecību daļas vadītāja Laima Čakste apstiprināja, ka pašreizējā situācijā nav citu iespēju un lielākajai daļai darbinieku tik tiešām ir uzteikts darbs. Savukārt vairāku darbinieku neziņu Čakste skaidro ar viņu nepiedalīšanos pagājušajā nedēļā "Reģos" notikušajā sapulcē.

Savukārt 16. martā labklājības ministre Dagnija Staķe devusies uz aprūpes centru, lai darbiniekus iepazīstinātu ar jauno direktori. Jaunā "Reģu" direktore Dace Kleinberga darbinieku neziņu skaidro ar straujo notikumu attīstību un iepriekšējā direktores vietas izpildītāja Anda Sīļa darbiniekiem neizdotajiem rīkojumiem par dīkstāvi. Kleinberga sola jau tuvākajā laikā iepazīties ar katra darbinieka lietu un problēmām un cilvēkus informēt, lai šis apjukums un neziņa pēc iespējas ātrāk beigtos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!