Lielākā daļa - 68% - Latviju apmeklējošo tūristu apmeklē tieši Rīgu, trešdien Rīgas domes rīkotajā pasākumā par tūrisma attīstības perspektīvām informēja Rīgas domes izpilddirektors Māris Tralmaks.
Viņš norādīja, ka lielākā daļa šo tūristu ir tā dēvētie nedēļas nogales ceļotāji no tādām salīdzinoši tuvām valstīm kā Igaunija, Lietuva, Somija, Krievija un Vācija. Tādēļ rīkojot tūrisma informatīvos pasākumus, īpaša uzmanība būtu veltāma tieši šīm valstīm.

Tralmaks tāpat uzsvēra, ka aptuveni 81% tūristu Latvijā ierodas, izmantojot autotransportu, 8% - gaisa transportu, 6% - jūras transportu un 5% - izmantojot dzelzceļu. Tralmaks izteicās, ka nospiedošā viena transporta veida izmantošana tūristiem, ierodoties Latvijā, tomēr norāda uz Latvijas piedāvāto iespēju nabadzību un nepieciešamību no Latvijas puses bagātināt tūristu iespējas iepazīties ar Latviju.

Viņš norādīja, ka Latvijai būtu nepieciešams lielāku vērību pievērst ar tūrismu saistītās infrastruktūras uzturēšanai un attīstīšanai, tajā skaitā vairāk rūpējoties par autoceļu stāvokli, vīzu režīmu atvieglošanu, kā arī robežu caurlaidības paaugstināšanu.

Rīgas mērs Gundars Bojārs norādīja, ka tūrisma infrastruktūras attīstības veicināšanai Rīgā pērnā gada nogalē ir izveidots Rīgas tūrisma koordinācijas un informācijas centrs, kura uzdevumos ietilps gan tūrisma jomas koordinēšana, gan arī Rīgas pozitīvā tēla veidošana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!