Vispasaules preses asociācijas (World Association of Newspapers - WAN) gadskārtējais katalogs liecina, ka 2001.gadā lielākie laikrakstu izdevēji Latvijā bija izdevniecības nams "Petits".
WAN katalogā publicētais Latvijas izdevēju tops veidots tikai par tiem izdevējiem, kas izdod laikrakstus. Saraksts veidots, par pamatu ņemot tirāžas un "BMF Gallup Media" datus.

Izdevniecības nams "Petits" šobrīd izdod desmit laikrakstus - "Čas", "Subbota", "Reklama", "Latvijas Reklāma", "Rīgas Santīms", "MK-Baltija", "Komsomoļskaja Pravda", "Ekspress-Gazeta", "Teļeprogramma s ģaģei Mišei" un "Tava Programma".

Aiz "Petita" lielāko izdevēju vidū ierindojas SIA "Fenster", AS "Preses nams", AS "Diena", SIA "Lauku Avīze", AS "Panorama Latvii", SIA "Diena Bonnier", SIA "Mozus". Top 10 noslēdz reģionālais izdevējs SIA "Kurzemes Vārds" un SIA "Avīze Bizness&Baltija".

WAN kataloga sadaļā par Latviju norādīti arī 2001.gada lielākie reklāmdevēji, kas reklāmu izvietojuši laikrakstos. Par vairāk nekā 600 000 latu reklāma pērn laikrakstos bija tirdzniecības kompānijai "Elcor", gandrīz uz pusi mazāk - mobilo sakaru operatoram "Tele2". Apmēram 300 000 latu reklāmai laikrakstos tērējusi telekompānija LNT un mobilo sakaru operators "Latvijas Mobilais telefons".

Ap 200 000 un mazāk latu reklāmai laikrakstos tērējusi banka "Nordea", telekomunikāciju uzņēmums "Lattelekom", tabakas izstrādājumu ražotāji "House of Prince" un tirdzniecības kompānija "Varner Baltija". Ap 100 000 latu reklāmai tērējusi "Parekss banka" un "Hansabanka", liecina WAN katalogs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!