Foto: F64

Izvēloties vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amata kandidātu, Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (V) un Reformu partijai (RP) būtu jāņem vērā kandidāta kompetence un spēja rast dialogu ar pašvaldībām, uzskata Latvijas Lielo pilsētu asociācija (LLPA).

LLPA norāda, ka Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai ir būtiska loma reģionālās politikas veicināšanā un pašvaldību interešu aizstāvēšanā - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram ir jābūt kompetentam jautājumos par pašvaldību darbību un to attīstību, lai risinātu pašvaldībām šobrīd būtiskos jautājumus, aģentūru LETA informēja asociācijas pārstāve Maija Dulle.

Pēc asociācijas domām, patlaban būtiskākie jautājumi pašvaldībām ir Reģionālās attīstības pamatnostādņu īstenošana un pašvaldību vidēja termiņa budžetu plānošanas ieviešana, kas veicinātu stabilu nodokļu politiku un objektīvu pašvaldības finanšu izlīdzināšanu. Tāpat svarīgi jautājumi ir par Eiropas Savienības fondu aktivitāšu plānošanu nākamajam plānošanas periodam.

LLPA izpilddirektors Māris Kučinskis uzsver, ka vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram ir jābūt kompetentam jautājumos par pašvaldību darbību un to attīstību, lai tiktu veidots produktīvs dialogs starp pašvaldībām un ministriju, īstenojot uz pašvaldību attīstību un iedzīvotāju labklājības veicināšanu virzītas iniciatīvas. "Vērtējot līdzšinējo sadarbību ar ministru Edmundu Sprūdžu (RP), tā diemžēl nav bijusi veiksmīga un konstruktīva tieši ministra nepietiekamo zināšanu par pašvaldībām un to darbību, gan arī nevēlēšanās vai arī neprasmes ieklausīties pašvaldību viedokļos dēļ," teica Kučinskis.

Pirms jaunā ministra izvēles Kučinskis rosina uzklausīt arī nozares pārstāvju viedokļus.

Jau ziņots, ka līdzšinējais vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) amatu pametīs 1.decembrī, lai pievērstos privātajam biznesam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!