Bijušā Valsts policijas (VP) priekšnieka Alda Lieljukša kļūdaini pieņemto lēmumu dēļ attiecībā uz Valsts policijas budžeta samazināšanu, šobrīd policija ik mēnesi strādā ar 0,5 miljonu latu lielu iztrūkumu. Lieljukša atbildību tagad vērtēs Iekšlietu ministrija.

Valsts policijas Iekšējā drošības biroja veiktajā pārbaudē secināts, ka līdz maija beigām Valsts policija ir strādājusi ar aptuveni 2,5 miljonus latu iztrūkumu. Birojs secinājis, ka Lieljuksis nav ievērojis bijušā premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības pagājušajā gada nogalē lemto par 10% samazinājumu ministriju un valsts institūciju budžetos. Tādējādi šogad VP izveidojies iztrūkums.

Iekšlietu ministrijas pārstāve Sintija Virse portālam „Delfi” atzīmēja, ka birojs savus secinājumus nosūtījis ministrijas valsts sekretārei Ilzei Pētersonei, jo Lieljuksis vairs nav VP amatpersona un līdz ar Iekšējās drošības birojs kā VP struktūra nav tiesīga noteikt Lieljukša atbildību.

Virse norādīja, ka konkrēts termiņš ministrijā esošās komisijas darbam Lieljukša rīcības izvērtēšanai nav noteikts.

Lieljuksis VP priekšnieka amatu atstāja martā, kad līdz ar Valda Dombrovska (JL) un iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces (JL) nokļūšanu pašreizējos amatos, kļuva par ministrijas valsts sekretāru. Tiesa, pēc nepilnu divu mēnešu darba Mūrniece Lieljuksi atstādināja no amata un pārcēla darbā uz Latvijas Policijas akadēmiju, kuru ministrija ir nolēmusi slēgt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!