Par Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka Vladimira Vaškeviča auto dedzināšanu un krāpšanu lielos apmēros aizdomās turētais no dienesta pienākumiem atstādinātais Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta virsnieks Edgars Gulbis konvojēšanas laikā uz Salu tilta no automašīnas netika izgrūsts. To otrdien intervijā Latvijas Radio teica Valsts policijas priekšnieks Aldis Lieljuksis.
Kā ziņots, 26.septembra novakarē Gulbis mīklainos apstākļos uz Salu tilta izlēca vai izkrita, vai tika izgrūsts no policijas automašīnas un pēc tam ielēca Daugavā.

Pēc dienesta ziņojumos norādītās informācijas, esot skaidrs, ka tas esot bijis bēgšanas mēģinājums, teica Lieljuksis.

Viņš norādīja, ka pārbaude šajā lietā vēl turpinās. Pašlaik esot skaidrs, ka konvojēšanas laikā netika pienācīgi novērtēts aizturētais un netika atbilstoši piemēroti spēka un drošības līdzekļi, līdz ar to varēja notikt bēgšana.

Kā ziņots, pirmdien Rīgas apgabaltiesa noraidīja advokāta Kārļa Palepa iesniegto sūdzību par 28.septembra Vidzemes priekšpilsētas tiesas lēmumu apcietināt Gulbi, līdz ar to viņš arī turpmāk paliks apcietinājumā.

Apcietinājums Gulbim piemērots kā drošības līdzeklis kriminālprocesā, kurā viņš ir aizdomās turētā persona par krāpšanu lielā apmērā. Gulbim tiesas lēmums tiek izpildīts Olaines cietuma slimnīcā.

Ārstniecības iestādē Gulbis nokļuva pēc tam, kad mīklainos apstākļos uz Salu tilta izlēca vai izkrita, vai tika izgrūsts no policijas automašīnas un pēc tam ielēca Daugavā. Vispirms Gulbis ārstējās slimnīcā "Gaiļezers", bet oktobra sākumā viņu pārvietoja uz Olaines slimnīcu.

Kā ziņots, tiesa Gulbim 23.augustā aizdomās par Vaškeviča auto dedzināšanu kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu, bet 21.septembrī viņš tika atbrīvots, jo nebija pamata apcietinājuma termiņu pagarināt, iepriekš norādīja izmeklēšanas tiesneša palīdze Olga Dubova.

Gulbja dzīvesbiedre Iveta Šteina 21.septembrī devās uz Valsts policiju, lai vestu Gulbi mājās, taču viņa veselības stāvoklis bijis tāds, ka nācies braukt uz Militārās medicīnas centru. "Viņš bija kā jēla ola, viņš pat neapjēdza, kas notiek apkārt," sacīja Šteina, kura uzskata, ka Gulbis apcietinājumā spīdzināts.

Policija un iekšlietu ministrs noliedz vardarbību pret Gulbi, tomēr Tiesībsarga birojs pēc savas iniciatīvas jau sācis pārbaudi, jo pastāv aizdomas, ka Gulbja gadījumā pieļauts rupjš cilvēktiesību pārkāpums.

26.septembrī Gulbi atkārtoti aizturēja Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes darbinieki. Tas noticis jauna kriminālprocesa gaitā, kas ierosināts par krāpšanu noziedzīgā grupējumā. Policija nekomentē, kā notikusi krāpšana.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!