Foto: AFI
Karstajā laikā veidojoties sastrēgumiem iebraukšanai Jūrmalā, kūrortpilsētas pašvaldība atgādina pilsētas viesiem, ka par iebraukšanu pilsētā var samaksāt arī ar mobilajiem pakalpojumiem, informēja Jūrmalas pilsētas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Leite.

Tāpat dome aicina izmantot autostāvvietas otrpus dzelzceļam. Kā ierasts, sastrēgumi pirms iebraukšanas Jūrmalā veidojas brīvdienās un karstākajās vasaras dienās pusdienlaikā un vakarpusē.

Priedainē pie iebraukšanas Jūrmalā pašvaldība norīkojusi papildu darbiniekus, lai paātrinātu iebraukšanas caurlaižu iegādi tradicionālajos nodevas maksas termināļos. Tomēr, lai nestāvētu rindā, kūrortpilsētas viesi aicināti izmantot arī iespējas caurlaidi iegādāties ar mobilā tālruņa palīdzību, izmantojot "Mobilly" vai "SMS Rīga" pakalpojumu. Izmantojot šos pakalpojumus, jārēķinās, ka pakalpojuma sniedzējs ietur komisijas maksu 0,10 eiro apmērā.

Automašīnas novietošana pilsētas viesu iecienītāko pludmaļu tuvumā karstākajās dienās var būt apgrūtināta. Lai netērētu laiku, meklējot autostāvvietu pie pašas jūras, automašīnas iespējams novietot arī otrpus dzelzceļam, 10-15 minūšu gājiena attālumā no pludmales, piemēram, Rīgas, Konkordijas, Jāņa Pliekšāna, Viktorijas vai Turaidas ielā. Visā pilsētā vietās, kur atļauta autotransporta novietošana, to var izdarīt ir bez maksas, izņemot privātās autostāvvietas.

Kūrortpilsētas viesi aicināti izbaudīt atpūtu arī citās pilsētas pludmalēs, ne tikai populārākajās - Dzintaros, Majoros un Dubultos. Kopumā Jūrmalā 24 kilometrus garajā jūras krastā ir 11 oficiālās peldvietas jūras krastā un viena Lielupes krastā. Arī nedaudz tālāk no Rīgas - Mellužos, Asaros, Kauguros, Zilā Karoga pludmalē Jaunķemeros, kā arī citās pludmalēs ir pieejamas vasaras kafejnīcas, pārģērbšanās kabīnes, tualetes, volejbola, futbola un bērnu rotaļu laukumi un citas atpūtas ērtības. Piemēram, Asaros Dzimtenes ielas galā un Kauguros Kaugurciema ielas galā ir pieejami dušas punkti. Savukārt Ezeru ielas galā Jūrmalā atrodas arī labiekārtota peldvieta Lielupes krastā ar pārģērbšanās kabīnēm, galdiņiem piknikam un smilškastēm bērniem.

Ūdens temperatūra jūrā šajās dienās sasniedz 18 līdz 21 grādu. Jūrmalas Zilā karoga pludmalēs ūdens temperatūru glābšanas staciju darbinieki mēra četras reizes dienā, un mērījumi rāda, ka vissiltākais ūdens ir pēcpusdienā un vakarpusē, ap pulksten 18 sasniedzot augstāko temperatūru.

Atpūtnieku ērtībām Jūrmalas pašvaldības un Valsts policijas darbinieki šajās dienās pastiprinātā režīmā rūpēsies par drošību pilsētā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!