Foto: F64
Ar "čiku" jeb bez rezultāta noslēdzies Lielvārdes novada pašvaldības policijas rīkotais konkurss uz savas policijas priekšnieka vietu.

Lai arī konkursam bija pieteikušies seši cits par citu labāki kandidāti, kā izrādījās, vērtēšanas komisija izvēlējusies tieši to, pret kura apstiprināšanu amatā iebilst Iekšlietu ministrija.

Pirmā aizdomu ēna parādījās jau oktobra beigās, kad droši vien no tās pašas konkursa vērtēšanas komisijas bija noplūdusi informācija, ka pašvaldības policijas priekšnieka amatam par piemērotāko atzītais kandidāts nemaz neatbilst konkursa nolikumam. Pašvaldības mājaslapā interesents vārdā "Andris" izteica pārmetumu, kāpēc policijas priekšnieka amatam tiek virzīta persona, kurai nav autovadītāja apliecības. Ja reiz izrādījies, ka bez tās var iztikt, lai pašvaldība sludina jaunu konkursu – viņš arī tad piedalīšoties.

Lielvārdes novada domes un reizē arī vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs Aivars Troska, atbildot uz šo jautājumu, bija spiests taisnoties, ka kandidātam tiešām nav šī auto vadīšanas iemaņas apliecinošā dokumenta, bet jau drīzumā viņš to iegūšot (pretendents iesniedzis apliecinājumu, ka iestājies autoskolā). Toties konkursa uzvarētājam esot liela un vērtīga pieredze tiesībsargājošo iestāžu darbā, bez tam – pretendentu atlases komisija par primāro uzskatījusi pretendenta profesionalitāti, spēju formulēt domu, prasmi aizstāvēt un argumentēt savu viedokli, kā arī pretendenta psiholoģisko noturību stresa situācijās.

28.novembrī notikušās Lielvārdes novada domes sēdes laikā publiski izskanēja amata pretendenta vārds uz uzvārds. Publiskot to vairs nav nozīmes, bet "OVV" intereses pēc pameklēja informāciju par šo personu interneta tīmeklī. Neko daudz noskaidrot neizdevās, bet skaidrs ir tas, ka vismaz šajā gadu tūkstotī šim cilvēkam ar darbu policijā sakara nav bijis – viņš dienējis armijā. Vēl atklājās, ka kandidāts ir rīdzinieks, kur viņam ir kredītā pirkts dzīvoklis. Kredīta nenomaksātā daļa vēl ir liela un samērā apaļa. Tas gan kandidātam neesot traucējis pretendentu vērtēšanas komisijai solīt, ka amata iegūšanas gadījumā viņš gatavs pārcelties uz dzīvi Lielvārdē. Interneta iespējas ir diezgan lielas, tāpēc sociālajos tiklos ( feisbukā un portālā mammamuntetiem.lv ) var atrast pat policijas priekšnieka amata kandidāta foto. Tiesa, attēlā redzamais kareivīga izskata vīrietis ar lielu cirvi rokā kaut kā neiet kopā ar jēdzienu "psiholoģiskā noturība".

Lai vai kā, atrisinājums šai aizdomīgajai situācijai nāca 5.decembrī, kas, starp citu, ir policijas diena. Lielvārdes novada pašvaldība saņēma paša iekšlietu ministra Riharda Kozlovska parakstītu atbildi, kurā norādīts, ka Iekšlietu ministrija neapstiprina šo pašvaldības policijas priekšnieka amatam virzīto kandidatūru.

Domes priekšsēdētājs Aivars Troska pašvaldības mājaslapā bija apsolījis, ka gadījumā, ja šis amata pretendents nekļūs par policijas priekšnieku, tiks sludināts jauns konkurss, kurā varēs piedalīties arī jautājuma uzdevējs Andris, tātad – persona bez autovadītāja apliecības. Izskatās, ka tā arī notiks...

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!