Foto: Publicitātes attēli

Otrdien valdība pieņēmusi rīkojumu reorganizēt Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolu un Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolu, apvienojot tās, portāls "Delfi" uzzināja Ministru kabineta sēdē.

Apvienojot abas skolas, plānots izveidot Kultūras ministrijas padotībā esošu profesionālās izglītības iestādi – Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolu.

Kā skaidrots KM sagatavotajā rīkojuma anotācijā, skolu reorganizācijas mērķis ir profesionālās vidējās kultūrizglītības iestāžu tīkla optimizācija un profesionālās izglītības kvalitātes uzlabošana, kā arī starpnozaru izglītības programmu attīstība atbilstoši darba tirgus prasībām.

Kā vienu no būtiskākajiem reorganizācijas ieguvumiem KM min to, ka, apvienojot skolas, tiks nodrošināts optimāls un darba tirgus prasībām atbilstošs izglītojamo skaits.

KM ieskatā, skolu reorganizācija nodrošinās personāla un finanšu resursu koncentrāciju, efektīvāku resursu izmantošanu izglītības programmu attīstībā, kā arī efektīvāku izglītības programmu plānošanu.

Indikatīvi rēķinot iespējamo līdzekļu ietaupījumu, KM aprēķinājusi, ka gada laikā tiks iegūta indikatīva resursu optimizācija 58 200 eiro apmērā.

Pieņemtais rīkojums paredz KM līdz 1. jūnijam izveidot skolu reorganizācijas komisiju, kurai 1. septembrim būtu jānodrošina skolu materiālo un finanšu līdzekļu inventarizāciju, mantas vērtības un saistību apjoma noteikšanu, kā arī bilancē esošās mantas, saistību, slēguma finanšu pārskatu sagatavošanu un arhīva un lietvedības nodošanu vidusskolai.

Ar skolu reorganizāciju un vidusskolas izveidi saistītos izdevumus segs no KM piešķirtajiem valsts budžeta līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!