Piektdien, 11.aprīlī, Liepājas Būvvaldes pieņemšanas komisija ekspluatācijā pieņēma ēkā Kapsēdesielā 3A ierīkoto ferrokausējuma ražotni, portālu "Delfi" informē Liepājas pilsētas pašvaldības pārstāvis Aigars Štāls.

Ražotnē pēc pasūtījuma iegūs augstas kvalitātes leģēta tērauda sakausējumus jeb ferrokausējumus. Kā skaidro uzņēmuma SIA "FerroLat" direktors Dmitrijs Daskovs, augstvērtīgi ferrokausējumi ir nepieciešami metālu ražošanā un pēc tiem liels pieprasījums visā pasaulē. Šī esot vienīgā ferrosakausējumu ražotne Baltijā.

Ferrokausējumu ražošanas komplekss ierīkots, rekonstruējot daļu no bijušās SIA "Liepājas enerģija" katlu mājas. Te uzstādīta un jau izmēģināta maza apjoma kausēšanas krāsns (1,5 tonnas) ar elektroloku. Rekonstruēšana veikta 764.8 kvadrātmetru platībā.

Ražotnes vajadzībām ierīkota sagatavošanas un kausēšanas telpa, transformatora telpa, noliktava izejmateriāliem, palīgmateriāliem un gatavajai produkcijai (ferokausējumiem), kā arī ģērbtuves, tualetes un dušas.

Ražotnes ārpusē izveidots pagaidu glabāšanas laukums izdedžiem, autostāvvieta, sadzīves atkritumu konteineru laukums.

Ferrosakausējumi taps kausēšana krāsnī ar elektroloku, izmantojot izejvielas - rūd - ar zemu sēra, fosfora, skābekļa un citu nevēlamu ķīmisko elementu piejaukumu.

Ekspluatācijā ir pieņemti tehniskā projekta pirmās kārtas būvdarbi. Uzņēmējs paredzējis uzstādīt otru, lielāku kausēšanas krāsni (3 tonnas), kā arī tās apkalpošanas ierīces un mehānismus. Būvniecība kopējās izmaksas ir 99 601,03 eiro.

Ražotnē šobrīd nodarbināti 15 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!