Liepājā 4.oktobrī atklās starptautiskās militārās mācības "Amber sea 2001", kas ilgs līdz 12.oktobrim, informēja Jūras spēku (JS) kara kuģu flotiles preses sekretāre Iveta Skurstene. Mācību "Amber Sea 2001" galvenais mērķis ir attīstīt un paaugstināt sadarbību taktiskajā un procedūru jomā starp Baltijas valstu bruņoto spēku vienībām.
Latviju mācībās pārstāvēs JS kara kuģu flotiles patruļkuģi "Linga", "Lode", mīnu traleri "Viesturs" un "Imanta", mīnu meklētājs "Namejs", kā arī 4. Zemessardzes brigāde, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) Ādažu artilērijas divizions, NBS speciālo uzdevumu vienība un Gaisa spēki, tostarp viens helikopters un divas transporta lidmašīnas.

Savukārt Igauniju pārstāvēs JS štāba un apgādes kuģis "Admiral Pitka", mīnu traleris "Kalev", kā arī Jūras kājnieku nodaļa, kas būs integrēta NBS speciālo uzdevumu vienībā, bet Lietuvu pārstāvēs JS mīnu meklētājs "Kuršis" un gaisa spēki ar divām lidmašīnām L39. Mācībās kopumā piedalīsies aptuveni 550 karavīru. "Amber sea 2001" komandieris būs Jūras spēku komandiera pienākumu izpildītājs komandkapteinis Andrejs Zvaigzne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!