Foto: DELFI
Liepājas domes deputāti ceturtdien konceptuāli plāno atbalstīt elektroautomobiļu iegādi pašvaldība policijas vajadzībām. Pilsētā iecerēts izveidot divas uzlādes stacijas, vēsta laikraksts "Kursas Laiks".

Automobiļus iecerēts iegādāties, piedaloties Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) konkursā par atbalsta saņemšanu elektroautomobiļu ieviešanai, ko Latvijā paredzēts izsludināt tuvāko dienu laikā, teikts laikrakstā.

Liepājā sarunas par elektroautomobiļu iegādi un uzlādes staciju ierīkošanu turpinās jau ilgāku nekā gadu. Veikta izpēte, vai šāds transports pašvaldības policijas vajadzībām būtu izdevīgs, - laikrakstam skaidrojis Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

Pavisam pašvaldība plāno iegādāties trīs elektoautobiļus pašvaldības policijas vajadzībām. Ar elektrību uzlādējamas mašīnas paredzētas patruļdienestam, kas strādā 24 stundas diennaktī.

"Konstatējām, ka pašvaldības policija, it īpaši operatīvais dienests, ir nepārtraukti kustībā. Tas nozīmē, ka visas trīs ekipāžas 24 stundas brauc. Tas bija ekonomiskais pamatojums tieši policijai. Parādījās arī blakus aspekti, kā, piemēram, patrulēšana parkā. Elektromobilis ir videi draudzīgs, turklāt šim transportam nav skaņas. Var piebraukt operatīvi, klusi un tevi nedzird. Arī tas ir būtisks aspekts šādai izvēlei," laikrakstam akcentē Ansiņš.

Veicot izpēti, secināts, ka piecu gadu laikā, izmantojot elektroautomobiļus, būtiski ietaupīs degvielu, ko arī apstiprina elektrovelosipēdu ražošanas uzņēmuma "Blue Shock Taxi" valdes loceklis Artis Daugins, laikrakstam norādot, ka ekonomija rodas, ja piecu gadu laikā nobrauc vismaz 65 000 kilometru.

Liepāja plānots uzstādīt divas publiskās elektrības uzlādes vietas. Viena no tām atradīsies pašvaldības policijas tuvumā. Liepājas domes lēmums, atbalstīt elektroautomobiļu iegādi pašvaldība policijas vajadzībām un uzstādīt divas uzlādes stacijas, pagaidām ir konceptuāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!