23. oktobrī pulksten 17 Liepājas muzejā Kurzemes tautastērpu informācijas centrs aicina uz sarunu par tautastērpiem - šoreiz sarunas tēma būs "Kurzemes vīru un sievu rotas".

Kurzemes tautastērpu informācijas centra vadītās sarunas mērķis būs rast skaidrību par vīru un sievu rotu valkāšanu atbilstīgi katra novada tautastērpam un laikam.

Savā pieredzē rotu darināšanā un skatījumā uz rotkaļu darbu dažādos vēstures periodos dalīsies meistari: Andris Grebis, Jānis Goba, Austra Ziemele.

Sarunas papildinās Kurzemes tautastērpu informācijas centrā atklātā ekspresizstāde, kurā būs skatāmas senās rotas no Liepājas muzeja krājuma, dažādu mūsdienu meistaru darbi un rotu valkāšanas idejas. Ekspresizstāde Kurzemes tautastērpu informācijas centrā būs skatāma līdz 13. novembrim.

Uz sarunu "Kurzemes vīru un sievu rotas" aicināti un īpaši gaidīti interesenti ar līdzpaņemtām savām dažādos laikos darinātām rotām: saktām, saktiņām, piespraudēm.

Sarunu dalībniekiem būs iespēja arī apskatīt TLMS "Liepava" tekstillietu izstādi "Gulta. Galds. Grīda", kas skatāma Liepājas muzeja pagraba izstāžu zālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!