Foto: DELFI
Liepājas mēra Ulda Seska vadītā Liepājas partija arī 17. septembrī gaidāmajās Saeimas ārkārtas vēlēšanās startēs kopā ar Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

Sesks trešdien pēc Liepājas partijas valdes sēdes žurnālistiem pastāstīja, ka partija turpinās sadarbību esošā līguma ietvaros ar ZZS, taču nolemts paplašināt partijas dalību, deleģējot kopumā trīs kandidātus Kurzemes vēlēšanu apgabalā un vienu kandidātu – Rīgas vēlēšanu listē.

Rīgas sarakstā ar ceturto numuru startēs pašreizējais veselības ministrs Juris Bārzdiņš, savukārt Kurzemes apgabala sarakstā ar otro numuru startēs Aija Barča, ar piekto numuru – Oskars Zīds, bet sarakstu noslēgs Irēna Opšteine.

Liepājas partija nolēmusi nevirzīt savu premjera amata kandidātu, lai gan vairāki valdes locekļi izteikuši vēlmi par premjeru virzīt Sesku, taču viņš atteicies.

Liepājas partiju 2004.gada 14.decembrī nodibināja vairāk nekā 300 liepājnieku. 2009.gadā partija atkārtoti uzvarēja Liepājas pašvaldības vēlēšanās, iegūstot sešas vietas pilsētas domē.

Pagājušogad Liepājas partija noslēdza sadarbības līgumu ar Zaļo un zemnieku savienību.

No ZZS kandidātu saraksta 10. Saeimā tika ievēlēts Liepājas partijas pārstāvis Oskars Zīds un Aija Barča.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!