Foto: Publicitātes attēli

Liepājas pašvaldības policija no SIA "Skandi Motors" par 105 240 eiro iegādājusies trīs jaunus elektromobiļus, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldībā.

Iegādātie elektromobiļi ir pārbūvēti atbilstoši pašvaldības policijas vajadzībām, tajos izveidots aizturēto nodalījums, automašīnas ir trafarētas un tajās uzstādīta bākuguņu un video kontroles sistēma. Automašīnas arī aprīkotas ar datortehniku, kas dod iespēju pārbaudīt personas datus notikuma vietā, nesazinoties ar dežurantu.

"Visi trīs jaunie elektromobiļi ir ieguvuši operatīvo statusu un tiks izmantoti dežūrnodaļas ikdienas darbā, uzraugot sabiedrisko kārtību un patrulējot Liepājas ielās. Ņemot vērā to, ka ikdienā dežūrnodaļas darbinieki ar automašīnām veic samērā lielus attālumus, tad šādu elektromobiļu izmantošana spēs ietaupīt līdzekļus, kā arī būsim videi draudzīgāki. Jauno automobiļu modernais aprīkojums ļaus arī Liepājas pilsētas pašvaldības policistiem strādāt efektīvāk," skaidro Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas priekšnieks Normunds Dīķis.

"Elektromobiļu ieviešana zināmā mērā saistāma ar jaunu posmu pašvaldības policijas darbā - mūsdienīgāku un efektīvāku pieeju kārtības nodrošināšanā liepājniekiem. Tas ļaus gan samazināt izmaksas policijai, gan arī liepājniekiem justies drošāk, redzot policijas patruļas ielās biežāk," norāda Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Pēc iepirkuma procedūras noslēgšanās līguma summa ir 105 240,96 eiro, kur 55 500 eiro ir Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta (KPFI) finansējums un 49 740,96 eiro pašvaldības līdzfinansējums. Pēc iepirkuma procedūras elektromobiļus Liepājas pilsētas Pašvaldības policijai piegādājusi SIA "Skandi Motors" filiāle "Liepāja".

Jaunie elektroautomobiļi iegādāti Liepājas pilsētas Pašvaldības policijas projekta "Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana, iegādājoties trīs jaunus, rūpnieciski ražotus elektromobiļus Liepājas pilsētas Pašvaldības policijai" ietvaros. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!