Liepājas rajonā Durbes pagastā svētdien no sliedēm noskrējuši 18 preču vilciena vagoni, no kuriem daļa apgāzusies. Notikušajā cilvēki nav cietuši un nav nodarīti kaitējumi videi, jo vilciens nav vedis ķimikālijas.
Valsts policijas preses sekretārs Krists Leiškalns BNS apliecināja, ka vagoni no sliedēm noskrējuši ap plkst.14.30 dzelzceļa posmā Ilmāja - Tore. Pēc viņa vārdiem, vilciens bija piekrauts ar kokmateriāliem un metāllūžņiem.

Uz dzelzceļa ir palikusi lokomotīve ar pirmiem vagoniem un sastāva pēdējie vagoni. No 18 noskrējušiem vagoniem divos bija metāllūžņi, bet vienā - kokmateriāli. Pārējie vilciena vagoni esot bijuši tukši, BNS apliecināja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā.

"Latvijas dzelceļa" sabiedrisko attiecību daļas pārstāvis Jānis Upītis BNS stāstīja, ka nelaime notikusi tehnisku iemeslu dēļ, kas var būt visdažādākie - sliežu ceļa defekts, vagonu tehniskais stāvoklis u.c. Lai noskaidrotu notikušā iemeslus, uz notikuma vietu devušies LDz speciālisti. Viņam pagaidām nebija informācijas, ko vilciens vedis un cik vagonu no sliedēm noskrējuši, bet viņš zināja teikt, ka tās nav bijušas ķimikālijas un videi kaitējumi nav nodarīti.

Līdz ar notikušo ir traucēta vilcienu kustība posmā Rīga - Liepāja. Vilciens Rīga - Liepāja, kas no Rīgas atiet plkst.11.47, brauc līdz stacijai Kalvene, kur pienācis plkst.15.20 un tālāk uz Liepāju pasažierus nogādā ar autobusu.

Vilciens Liepāja - Rīga, kas no Liepājas izbrauc plkst.17.15, izbrauks no Kalvenes stacijas plkst.18.16. Savukārt vilciens Rīga - Liepāja, kas no Rīgas izbrauc plkst.18, kursēs tikai līdz Kalvenes stacijai un līdz Liepājai pasažierus nogādās ar autobusu.

Par pasažieru vilcienu kustības izmaiņām pirmdien LDz solās paziņot atsevišķi un atvainojas pasažieriem par viņiem sagādātajām neērtībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!