Konkursā Liepājas teātra direktora amatam pieteikušies pieci pretendenti, informēja Liepājas domes Kultūras nodaļas vadītāja Iveta Ļesina.
Līdz septembra beigām paredzēts noteikt konkursa uzvarētāju. Vērtēšanas žūrijas priekšsēdētājs ir Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks. Žūrijas komisijā iekļauti pilsētas pašvaldības un Kultūras ministrijas pārstāvji.

Pretendentu vidū ir līdzšinējā Liepājas teātra direktores pienākumu izpildītāja Ilga Erba, Kuldīgas domes Sociālo lietu departamenta direktore Nellija Kleinberga, partijas "Jaunais laiks" pārstāve Olita Augustovska, Kultūras akadēmijas pasniedzējs, diriģents Ivars Bērziņš un Latvijas Televīzijas skaņu režisors Dainis Heinsbergs.

Kā galvenās prasības pretendentiem Ļesina minēja augstāko izglītību, trīs gadu pieredzi vadošā amatā un pieredzi darbā kultūras institūcijā, stratēģisku domāšanu, spēju uzņemties iniciatīvu, kā arī svešvalodu zināšanas.

Darba attiecības ar iepriekšējo teātra direktori Marutu Pāvelsoni tiks pārtrauktas no 2004.gada 2.augusta. Pieņemot lēmumu, deputāti norādīja, ka Pāvelsone ir pelnījusi domes atzinību par veiksmīgu darbu teātra saimniecības sakārtošanā un Liepājas teātra ēkas labiekārtošanā un uzturēšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!