Liepājas Latviešu biedrības namā izvietotajā vēlēšanu iecirknī sestdien noticis nepatīkams incidents – vēlēšanu iecirkņa darbiniekiem darbu traucējuši novērotāji, tostarp, no Osipova partijas, vēsta Latvijas Radio.

Kā radio stāstīja Liepājas pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētāja Ildze Lagzdiņa, novērotāji sestdien no rīta vēlēšanu iecirknī uzvedušies “mazliet neadekvāti”- visu laiku aizrādījuši, skaļi uzvedušies un traucējuši gan iecirkņa darbiniekiem, gan vēlētājiem, tādēļ izsaukta policija.

Lai arī policijai tika ziņots par to, ka novērotāji no Osipova partijas iecirknī lietojuši alkoholu, neesot apstiprinājies dzeršana iecirknī, tomēr šīs partijas pārstāvji iecirkni esot atstājuši.

Centrālās vēlēšanu komisijas vadītājs Arnis Cimdars radio sestdien sacīja, ka kopumā visā valstī darbs iecirkņos “notiek toleranti”. Vēlēšanu komisiju darbinieki ar izpratni pieņem novērotāju darbu un otrādi, taču “ir atsevišķi iecirkņi, kur novērotāji traucē darbu”. “Viņi ir pārāk aizdomīgi,” sacīja Cimdars, piebilstot – turklāt viņi nepārzinot kompetenci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!