Foto: Publicitātes foto
Liepājniece Elza Elvīra Vītola ceturtdien, 26.septembrī, kuplā radu pulkā nosvinējusi savu 100. dzimšanas dienu, portāls "Delfi" uzzināja Liepājas pilsētas pašvaldībā.

Elzas kundze dzimusi Virgas pagastā, ģimenē auguši trīs bērni – divas meitas un dēls. Vecākiem piederējusi jaunsaimniecība, kur jau no bērnības Elzas kundze strādājusi dažādus lauku darbus. Tieši zeme simtgadniecei devusi spēku un ilgo mūžu, tāpēc pat sirmā vecumā saglabājusies mīlestība uz dažādiem dārza darbiem. Vēl pērnā gada pavasarī Elzas kundze piemājas dārziņā stādījusi tulpes un narcises.

Kā stāsta Elzas kundze, viņa ir ticīgs cilvēks, tādēļ, cik vien ilgi veselība ļāvusi, apmeklējusi Svētās Annas baznīcu. Viņa arī uzsver, ka pats galvenais ir dzīvot kustībā. Paliekot vecākam, regulāri ir jākustas, tādēļ, ja asinsspiediens atļauj, viņa vēl šodien dodas laukā un reizes desmit apiet ap māju.

Elzas kundze izaudzinājusi meitu, mazdēlu un mazmazdēlu. Meita Ināra lepojas, ka mamma vēl aizvien ir moža un apveltīta ar asu prātu, vēl šodien visu ļoti labi atceras.

Sveikt gaviļnieci bija ieradies arī Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kurš jubilārei novēlēja labu veselību un mundru noskaņojumu gan svētku, gan arī ikdienas gaitās. "Tā ir liela dāvana – nodzīvot līdz šādam vecumam un skaisto jubileju sagaidīt tik omulīgā draugu un radu pulkā," sveicot Elzas kundzi, sacīja Sesks.

Sirmgalve kopā ar ziediem un apsveikumu kartīti saņēma arī Liepājas pilsētas domes pabalstu 100 latu apmērā, kāds tiek piešķirts visiem 100 gadu vecumu sasniegušiem liepājniekiem veselības saglabāšanai un uzlabošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!