Foto: Publicitātes foto
28. februārī, Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks kopā ar vietniekiem Silvu Goldi un Gunāru Ansiņu ar godu sagaidīja mundro, pozitīvo un optimisma pilno liepājnieci Alvīni Legzdiņu domes telpās, lai sveiktu viņu 100 gadu jubilejā, informēja pašvaldībā.

Sarunā ar domes vadību simtgadniece atklāja savu ilgdzīvošanas noslēpumu – pieticība, centīgs darbs un veselīgs dzīvesveids, izvairoties no pārēšanās.

"Pamatā visam ir tikai un vienīgi darbs. Svarīgi ir zināt arī valodas, jo katra valoda ir ļoti liela vērtība. Esot bēgļu gaitās, mums nebūtu bijis iespējams izdzīvot, ja es nebūtu zinājusi vācu valodu," norāda Legzdiņas kundze.

Par mīļāko vietu pilsētā jubilāre nosauc pludmali: "Tā ir mūsu Baltijas jūra, kura atnāk pie mums. Mūsos ir ieprogrammēts, ka tā mums ir mīļa un tikpat mīļa mums ir arī Latvija. Mēs priecājamies, ka mums ir tāda Latvija un tāda jūrmala."

Par skaistākajiem dzīves brīžiem jubilāre min cilvēcību un uzmanību, kas sastapta, piemēram, kad kāpjot ārā no autobusa svešs cilvēks padod roku. "Tīras rokas, un tīra sirds, tas ir vienīgais, kas rada nākotni," saka simtgadniece.

Jubilāre līdz ar ziediem un apsveikumu no Liepājas mēra Seska saņēma arī Liepājas pilsētas domes pabalstu 100 latu apmērā, kas tiek piešķirts visiem 100 gadu vecumu sasniegušiem liepājniekiem veselības un dzīves apstākļu uzlabošanai, kā arī grāmatu par Liepājas teātri.

"Liels paldies par lielisko dāvanu. Teātrī mēs redzam atspoguļotu mūsu reālo dzīvi. Mums spogulī parāda, kā vajadzētu dzīvot un kā dzīvojam, lai redzētu kādas ir dzīves vērtības," nobeigumā saka simtgadniece.

Pašvaldība vēl arvien aicina visus liepājniekus būt atsaucīgiem un informēt Liepājas pilsētas domi, ja kādam no tuviniekiem tuvojas 100 gadu jubileja. Simtgadnieku piederīgie var zvanīt un informēt par tuvojošos jubileju domes Apmeklētāju pieņemšanas centru (APC) pa tālruni: 63404750 vai rakstīt domei adresētu iesniegumu un atnest to uz APC, Rožu ielā 6.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!