Lietuvas politiķi atzinīgi izteikušies par Latvijas Saeimas vēlēšanu rezultātiem, vērtējot tos kā stabilitātes pazīmi.
Lietuvas Tēvzemes savienības līderis Andrus Kubiļus atzinīgi novērtējis labējo partiju uzvaru šajās vēlēšanās. Viņaprāt, svarīga ir ne vien šī uzvara, bet arī tas, ka Latvijā vērojamas skaidras pazīmes, kas liecina par partiju sistēmas stabilizēšanos.

"Kopš neatkarības atjaunošanas tās ir pirmās vēlēšanas, kurās nav parādījusies neviena jauna, populāra un populistiska partija. Kā tika prognozēts pirms pāris gadiem, līdz ar Baltijas valstu integrāciju Eiropas Savienībā sāksies arī jauns politiskās sistēmas attīstības posms - partiju sistēma stabilizēsies, iegūs eiropeiskākas iezīmes, kad kreisajā spārnā atrodas stipra sociāldemokrātiskā partija, bet labajā - stipra konservatīvā partija. Latvijā mēs jau to redzam, un var cerēt, ka ieraudzīsim to pašu arī Lietuvā," sacījis Kubiļus.

Viņš atzīmēja, ka vēlēšanās uzvarējusī Tautas partija ir Lietuvas Tēvzemes savienības partnere Eiropas Tautas partijas rindās.

Arī Lietuvas Seima pirmais vicespīkers sociāldemokrāts Česlovs Juršēns uzskata, ka parlamenta vēlēšanu rezultāti Latvijā ir būtiski no stabilitātes viedokļa.

"Lai gan man kā kreisajam būtu jābēdājas, ka kreisie tradicionāli Latvijā ir visai vāji, un konkrēti mūsu kolēģiem sociāldemokrātiem nav veicies pārāk labi, es šai gadījumā gribētu akcentēt ko citu - svarīgi, ka valda stabilitāte un acīmredzot noturēsies tā pati valdība. No stabilitātes viedokļa šīs vēlēšanas varbūt var uzskatīt par labu zīmi arī mums," viņš sacījis, komentējot Latvijas vēlēšanu rezultātus preses konferencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!