Foto: LETA

Pērnā gada maijā tika atvērts atjaunotais Āgenskalna tirgus. Renovācija izpelnījusies uzslavas un saņēmusi arī "Latvijas Arhitektūras gada balvas 2022" žūrijas īpašo atzinību, taču ēka arī piedzīvojusi kritiku saistībā ar vides pieejamības aspektiem, ņemot vērā, ka tajā līdz šim tā arī nav izveidots lifts, kas ļautu ēkas otrajā stāvā nokļūt personām ar kustību traucējumiem un vecākiem ar bērnu ratiem.

Personas ar invaliditāti pārstāvošā organizācija "Apeirons" apstiprina, ka šobrīd Āgenskalna tirgus ēkas otrais stāvs un ieeja no pagalma "nav pieejama ne cilvēkiem, kuri pārvietojas ratiņkrēslā, ne māmiņām ar bērniem, kuri vēl ir ratiņos". 

Pēdējā informācija bijusi, ka lifts būs 2022. gada rudenī, tomēr šobrīd komunikācija ar Āgenskalna tirgus vadību nav bijusi, skaidro organizācijā. Arī cilvēku ar īpašām vajadzībām sadarbības organizācija "Sustento", portālam "Delfi" vērtējot Āgenskalna tirgus pieejamību, aicina apzināties, ka vides pieejamības jautājumi ir svarīgi ne tikai cilvēkiem ar invaliditāti, bet daudz plašākam cilvēku lokam – arī, piemēram, vecākiem ar maziem bērniem ratiņos un gados veciem cilvēkiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!