Foto: F64
Līgošanu Lielbritānijas latviešu kopienas mītnē "Straumēnos" aizvadītajā nedēļas nogalē aizēnojuši vairāki kautiņi, pēc kuriem viens vīrietis smagā stāvoklī nogādāts slimnīcā, vēsta Lielbritānijas latviešu ziņu portāls "Anglo Baltic News".

Līgo svētku laikā Lielbritānijas "Daugavas vanagu" organizācijas īpašumā "Straumēni" ātrās palīdzības mediķi bija jāsauc trīs reizes, vēsta portāls.

"Diemžēl latvieši arī ārpus Latvijas satiekoties pamanās kārtīgi izplūkties. Viens no kautiņiem bija īpaši smags - vīrietis ar smagu traumu nogādāts slimnīcā. Strīdos iesaistītie bija pamatīgā alkohola reibumā," raksta portāls.

Plūkšanās gan nav notikusi citu dalībnieku acu priekšā, tāpēc svētku sajūtu citiem neizbojāja.

Šogad pasākumu apmeklēja mazāks cilvēku skaits nekā pērn - iepriekšējā gada 4000 viesu vietā šogad ieradās aptuveni 2000 cilvēki.

Organizatori portālam pauda apmierinājumu par to, ka svētku apmeklētāji daudz labāk parūpējās par kārtību un atkritumu savākšanu. Mazāk problēmu bijis ar tualetēm, jo organizatori bija izvietojuši trīs reizes vairāk tualešu nekā pērn. Bija pastiprināta arī apsardze.

"Straumēnos" līgošana ap ugunskuru turpinājusies līdz pat rīta gaismai. Svētkos demonstrēts tradicionālais Jāņu uzvedums, kā arī zaļumballē uzstājās "Sestā Jūdze" un duets "Helmuts un Liene". Ļoti labas atsauksmes bija arī par folkloristiem "Skandiniekiem" un "Dūdaļniekiem".

"Par dziedāšanu un dancošanu noteikti priecātos mūsu senči, kas gadu simtiem kopa mūsu Jāņu tradīcijas un tās nodevuši mums," portālam sacīja pasākuma organizatori.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!