Aizvadītā gada pēdējās darba dienas izskaņā noslēgtais līgums par Rīgas koncertzāles projektēšanu bija noslēgts atbilstoši paša Ministru kabineta noteiktajam valdības rīcības plānam, otrdien LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja valsts aģentūras "Jaunie trīs brāļi" direktors Zigurds Magone.

Tiesa, viņš bija spiests atzīt, ka jau otrdien tiksies ar projektētāju - arhitektu biroja "AB. SZK" - vadītāju Andi Sīli, lai vienotos par projekta iesaldēšanu līdz, atbilstoši premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) pirmdien teiktajiem vārdiem, pienāks "labāki laiki". Magone akcentē, ka līguma iesaldēšana nekādas sankcijas pret aģentūru un valsti neradīs, jo līguma paredz līguma iesaldēšanu.

"Tas nenozīmē, ka līgums tiek vispār atcelts un, ka koncertzāli necels. Tāda uzstādījuma nav," sacīja Magone. Viņš norādīja, ka līguma uzsākšanas datums tiek pārcelts, taču ne atcelts. Viņš arī piebilda, ka "es nepieļauju tādu situāciju", ka koncertzāli varētu vispār neuzcelt.

Magone uzsver, ka līguma noslēgšana bija pamatota. Valdības rīcības plāns paredzēja, ka projektēšanas līgumam bija jābūt noslēgtam līdz 2008. gada izskaņai. Turklāt Rīgas koncertzāles projekts bijis jau sen iesākts darbs, kam atvēlēti privatizācijā iegūtie līdzekļi.

Jau vēstīts, ka pirmdien Godmanis pauda nelabvēlīgu attieksmi pret Rīgas koncertzāles celtniecību pašreizējos ekonomiskajos apstākļos. Viņš norādīja, ka pastāv šaubas, vai šāda nauda atradīsies 2010. un 2011. gadā un arī tagad nepieciešamās naudas nav.

30. decembrī noslēgtais līgums bija sešu miljonu latu vērtībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!