Foto: DELFI

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (Konservatīvie) ir saņēmis Ukrainas Infrakstruktūras ministra Oleksandra Kubrakova vēstuli, kurā ir izteikts aicinājums pārtraukt sauszemes autopārvadājumus no Krievijas un Baltkrievijas, portālam "Delfi" apliecināja Satiksmes ministrijā (SM).

Šonedēļ Linkaits piedalās sarunās ar reģiona ministriem par vēstulē minēto jautājumu. Jau šodien ar Lietuvas transporta ministru Marijusu Skuodi apspriesta situācija par kravu pārvadājumiem uz robežas, atzīmēja ministrijā.

Ukrainas medijs "Unian" pirmdien vēstīja, ka šāda vēstule Baltijas valstu un Polijas satiksmes ministriem nosūtīta aizvadītajā nedēļā. Kubrakovs savā "Telegram" kanālā arī norādījis, ka, ja valstu ministriem izdosies vienoties par robežu slēgšanu, tad "Krievija faktiski tiks izolēta".

Tiesa, pats Linkaits portālam "Delfi" nevēlējās komentēt šo jautājumu. Savukārt ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) "Facebook" ierakstā norādījis, ka "vienpusēja Latvijas un Krievijas, Latvijas un Baltkrievijas robežas slēgšana bez sinhronas reģionālas sadarbības ir neefektīva, cilvēku un kravu kustībai tiks izmantotas citas valstis, un mērķis netiks sasniegts". Viņš arī atzīmējis, ka Latvija atbalstīs jebkuru reģionālu lēmumu, par ko valstis spēs panākt vienošanos, tostarp arī ostu slēgšanas kontekstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!