Foto: Publicitātes foto
26. novembrī Līvānos tika atklāta un iesvētīta vieglatlētikas manēža un pirmsskolas izglītības iestādes "Rūķīši" siltinātā ēka un labiekārtotā apkārtne.

Abus jaunizveidotos objektus iesvētīja vietējie garīdznieki –Sv. Miķeļa Erceņģeļa Līvānu Romas katoļu draudzes priesteris Juris Zarāns un Līvānu Visu svēto pareizticīgo baznīcas Tēvs Mihails Stoiko.

Bērnudārzs "Rūķīši"

Bērnudārzā "Rūķīši" atklāšanas pasākuma galvenie dalībnieki bija paši mazie audzēkņi.

Atklājot bērnudārza teritoriju, savu svētību bērniem, vecākiem un darbiniekiem deva abi jau minētie garīdznieki. Iestādes vadītāja Aija Grugule pateicās domes vadībai, būvvaldei, celtniekiem un visiem iesaistītajiem darbiniekiem, pateicoties kuriem bērnudārzs kļuvis par vienu no skaistākajām pirmsskolas iestādēm valstī.

Bērni klātesošos svētku viesus turpat bērnudārza teritorijā sveica ar skanīgu dziesmu un aicināja aplūkot jaunās rotaļu mājiņas, spēļu laukumus, ugunskura vietu un sporta laukumu, kurā ierīkotas pat miniatūras ielas ar īstām ceļa zīmēm, ceļu satiksmes noteikumu apguvei. Bērnudārza stadionā viesus gaidīja īsts pārsteigums – 5 un 6 gadus vecie bērnudārza audzēkņi, skanot Laura Reinika dziesmi "Es skrienu", sporta skolotāja Vjačeslava Grigorjeva vadībā izpildīja olimpiskās dienas priekšnesumu.
Saeimas deputāts Jānis Klaužs no bērnudārza audzēkņu rokām saņēma īpašu dāvanu ar lūgumu to nogādāt Valsts prezidentam Andrim Bērziņam. Dāvā bija PIE "Rūķīši" audzēkņu veidoto zīmējumu izlasi par to, kādu bērni redz mūsu Latviju.

"Rūķīši" ēkas siltināšana un apkārtnes labiekārtošana veikta projekta "Līvānu novada pirmsskolas un interešu izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana" ietvaros (šī projekta ietvaros veikta arī Multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra būvniecība). Projektēšanas darbus veica SIA "A2C", bet būvniecību realizēja personu apvienība VAN PRO un Nord Serviss, kā arī SIA "Jēkabpils pakalpojumi būvniecība."

Vieglatlētikas manēža

Līvānos vieglatlētikas tradīcijas ir izkoptas, un šis sporta veids ir iecienīts visu paaudžu iedzīvotāju vidū. To pierādīja Paaudžu stafete, kurā stafetes kociņš no bērnudārzu vecuma bērnu rokām tika nodots tālāk līdz pat sporta veterāniem.

Stafeti sāka Jānis Mīkulis, Aivita Veigure, Markuss Piļščikovs un Ieva Birzāka - mazo olimpisko spēļu dalībnieki un skrējiena pa Ubaglīci uzvarētāji. Tālāk stafeti turpināja Nikita Bondarevs - republikas bērnu skrējienu uzvarētājs un Marta Iļjina, skrējiena pa Ubaglīci uzvarētāja. Tālāk stafetes kociņu pārņēma Renāts Rudzītis - valsts izlases dalībnieks, Latvijas čempions; Simona Alise Salmiņa - valsts izlases dalībniece, Latvijas čempione.

Ričards Neicenieks - Latvijas jaunatnes olimpiādes dalībnieks – turpināja paaudžu stafeti un nodeva to Diānai Veigurei - Latvijas jaunatnes olimpiādes dalībniecei. Turpinājumā stafetē iesaistījās arī treneri: Vjačeslavs Grigorjevs - valsts izlases dalībnieks 50 km soļošanā, valsts čempions; Mārīte Vilcāne - valsts izlases dalībniece, valsts čempione, rekordiste trīssoļlēkšanā, septiņcīņā. Seniorus stafetē pārstāvēja Roberts Mālnieks - valsts izlases dalībnieks, valsts čempions un rekordists 1500 m, Vladimirs Poļakovs - valsts izlases dalībnieks, valsts un Eiropas čempions un rekordists augstlēkšanā. Stafeti noslēdza veterāni: Gunārs Jānis Mīkulis - valsts izlases dalībnieks, starptautisko sacensību laureāts un Leontīne Vītola - valsts izlases dalībniece, starptautisko sacensību laureāte, Eiropas rekordiste un pasaules eksrekordiste 400 m skrējienā.

Atklāšanas pasākumu vadīja Līvānu 1. vidusskolas direktors Juris Iesalnieks. Dejas priekšnesumu sniedza Līvānu bērnu un jauniešu centra deju grupa "Inter Līvāni". Pasākumu ar savu klātbūtni pagodināja arī Līvānu Goda pilsonis, Latvijas Lepnums 2012 un savos vairāk kā deviņdesmit gados joprojām praktizējošs dambretes treneris Jānis Auzāns.

Sporta manēžas izbūve veikta projekta "Līvānu novada pašvaldības ēku rekonstrukcija un energoefektivitātes paaugstināšana – 2.kārta" ietvaros (šī projekta ietvaros tika uzbūvēta arī autoostas uzgaidāmā zāle). Projektu izstrādāja SIA "A2C", bet būvdarbus veica SIA "Jēkabpils PMK".

Svinīgi lentu pārgrieza Saeimas deputāts Jānis Klaužs, Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods un domes izpilddirektors Uldis Skreivers.

Projekti realizēti ERAF Darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" prioritātes 3.6. "Policentriska attīstība" 3.6.1.1. aktivitātes "Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai" ietvaros.
Foto no iesvētībām un bildes bērnudārza celtniecības laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!