Foto: DELFI Aculiecinieks
Līvānu novadā applūdis un slēgts autoceļš Krāslava-Preiļi-Madona no 88. līdz 99. kilometram, informē Latvijas Valsts ceļi (LVC).

Slēgti arī vairāki vietējās nozīmes autoceļi Jelgavas, Apes, Balvu, Daugavpils, Dagdas, Gulbenes, Limbažu, Jaunpiebalgas, Alūksnes, Jēkabpils, Ogres, Cēsu, Līvānu, Krāslavas, Rugāju un Aizkraukles novados. Pirms slēgtajiem vai applūdušajiem ceļu posmiem tiek izvietotas ceļa zīmes un nodrošināts apbraucamais ceļš.

Rīts sācies bez nokrišņiem. Gaisa temperatūra ir no -5 līdz +2 grādiem.

Plūdiem pieņemoties spēkā, var applūst arī citi ceļi, kas ir upju vai citu ūdenstilpņu tuvumā. Tas attiecas pārsvarā uz vietējās nozīmes ceļiem, kuru pastāvīgie lietotāji ir labi informēti par šo ceļu iespējamo pagaidu slēgšanu. Applūšanas riskam pakļautie ceļi ir apzināti un atbildīgie dienesti kontrolē situāciju, norāda LVC.

Pavasarī, grunts pamatnei atkūstot un pārmitrinoties, ceļa segas nestspēja būtiski samazinās. Lai pasargātu ceļus no priekšlaicīgas sagraušanas šķīdoņa laikā uz daudziem valsts vietējās un dažiem reģionālās nozīmes autoceļiem tiek noteikti pagaidu satiksmes ierobežojumi kravas autotransportam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!