Līdz Invaliditātes likuma spēkā stāšanās brīdim, cilvēki ar invaliditāti joprojām varēs sabiedriskajā transportā braukt bez maksas, portālu "Delfi" informēja Labklājības ministrijā (LM).

Arī pēc šī gada 1.septembra un turpmāk 1. un 2.grupas invalīdi, bērni invalīdi un cilvēki, kuri pavada 1.grupas invalīdu vai bērnu invalīdu, varēs sabiedrisko transportu izmantot bez maksas.

Biedrības "Invalīdu tiesību aizsardzības centrs" valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Neibults - Miebolts portālam "Delfi" gan norāda, ka invalīdi sabiedriskajā tranportā bez maksas varēs braukt līdz Invaliditātes likuma spēkā stāšanās brīdim, kas varētu jau pienākt septembrī. Viņš piebilst, ka jau tagad daudzi cilvēki zvana un satraukums par notikušo ir ļoti liels.

LM pašlaik nepieļauj tādu situāciju, ka minētajām cilvēku grupām tiktu ierobežoti maksas atvieglojumi braukšanai sabiedriskajā transportā.

LM atgādina, ka valdība apstiprinājusi izmaiņas noteikumos, kas paredz atcelt braukšanas maksas sabiedriskajā transportā atvieglojumus bērniem ar garīgās vai fiziskās attīstības traucējumiem, kuri mācās speciālajās izglītības iestādēs, speciālajās izglītības klasēs vai ir iekļauti vispārējās izglītības iestādēs.

Tāpat turpmāk atlaides nesaņems ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošie 1. līdz 9.klašu skolēni un ārpus pilsētas teritorijas dzīvojošie 10. līdz 12. klašu skolēni.

LM gan norāda, ka minētās izmaiņas pasliktinās sociālās aprūpes iestādēs pastāvīgi dzīvojošo bērnu situāciju, ierobežojot viņu iespējas apmeklēt dažādas iestādes (ārstniecības, izglītības) un apdraudot viņu iekļaušanos sabiedrībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!