Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvaldes atklātā cigarešu kontrabandas krava tikusi vesta ar firmas "Mono" autofurgonu, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, ziņo telekompānija LNT.
Muitas kriminālpārvaldes darbinieki 24.jūlijā, pārbaudot kādu autofurgonu, kas Latvijas robežu ar Krieviju bija šķērsojis caur Grebņevas muitas kontroles punktu, atklājuši tajā 10,2 miljonus kontrabandas cigarešu.

Cigaretes bijušas gan marķētas ar Krievijas akcīzes nodokļa markām, gan bez marķējuma. Kravā pēc pavaddokumentiem bija jāatrodas celtniecības materiāliem, taču, atverot furgonu, VID darbinieki tajā atrada šonedēļ jau otro apjomīgo cigarešu kontrabandas kravu.

Kravas pavadzīmē bijis norādīts, ka kravā ir būvniecībā izmantojamais siltumizolācijas materiāls putupolistirols, taču tā vietā kriminālpārvaldes darbinieki atraduši "Jin Ling" un "EB" marku cigaretes ar Krievijas akcīzes markām, kā arī cigaretes bez marķējuma. Tāpat atrasts cigarešu papīrs, folija, līme un ierīce, kas, iespējams, paredzēta cigarešu ražošanai.

VID Muitas kriminālpārvaldes priekšnieka vietnieks Ēriks Zaļenieks sacīja, ka automašīnu ar kontrabandas cigaretēm izdevies aizturēt izlūkošanas rezultātā. Automašīna šķērsojusi gan Krievijas, gan Latvijas muitas kontroles punktus.

Pēc viņa teiktā, kravas pavaddokumenti, kuros norādīts, ka kravā atrodas celtniecības materiāli, bijuši "sagatavoti ļoti skaisti", turklāt robežas šķērsošanai izmantots tas brīdis, kad kravu plūsma ir vislielākā - laikā no plkst.5 līdz plkst.7 rītā. Muita nekontrolē pilnīgi visas automašīnas, kas robežu šķērso, bet gan dara to izlases kārtībā un pārbauda labi ja desmito daļu no automašīnām.

VID jau noskaidrojis, ka kravas nosūtītājam - Krievijas uzņēmumam - šis bijis pirmais eksports. Tranzītā iesaistīts arī Latvijas uzņēmums, kura nosaukumu Zaļenieks neatklāja. Krava bijusi paredzēta Lietuvas uzņēmumam.

Uzņēmumam "Mono" masu mediju uzmanība pēdējā laikā bijusi veltīta saistībā ar uzvaru konkursā par tiesībām veidot Pasta banku un Hamaņu muižas Rīgā nolaidīgu apsaimniekošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!