Telekompānija "Latvijas Neatkarīgā televīzija" (LNT) vēlas Latvijas Televīzijai (LTV) atņemt televīzijas ziņu "monopola tiesības", tādēļ vairāk pievērsīsies ziņu raidījumiem, laika gaitā izveidojot atsevišķu ziņu kanālu, ceturtdien preses konferencē paziņoja LNT ģenerāldirektors Andrejs Ēķis.
Lai palielinātu savu ietekmi aktuālās informācijas jomā un piesaistītu auditoriju, LNT izveidojusi jaunu TV studiju miljona eiro (Ls 671 000) vērtībā. Jaunā studija ir multifunkcionāla, tās noformējumā izmantoti seši jaunākās paaudzes videoprojekcijas ekrāni.

Jauno studiju skatītāji varēs novērtēt pirmdien, 4.oktobrī, kad no tās tiks pārraidītas LNT vakara ziņas. Tās turpmāk līdzšinējā viena vadītāja vietā lasīs divi cilvēki - Daina Lipiniece un Andris Auzāns.

Savukārt no 5.oktobra LNT būs jauna rīta ziņu programma "900 sekundes", kas sadalīta 15 minūšu garos ziņu ciklos. To laikā skatītāji tiks informēti par jaunumiem Latvijā un ārzemēs, biznesu, sportu, laika ziņām un jaunumiem presē.

Rīta raidījums būs ēterā no plkst.7 līdz 8.30, to vadīs Kristīne Garklāva un Ģirts Timrots. Laika ziņas lasīs Ieva Bērziņa un Ilze Šuvcāne, preses apskatu veidos Ilmārs Roķis, bet ar sporta ziņām studijā būs Lauris Lizbovskis.

Lai īstenotu ambiciozos plānus, palielināts LNT Ziņu dienests un tā darbinieku skaits. LNT Ziņu dienesta galvenā redaktore Inese Kārkliņa uzsvēra, ka LNT centīsies būt tie, kas atklāj daudzu notikumu patiesos cēloņus, kas un kāpēc notiek Latvijā un pasaulē. Pēc šāda principa arī tikšot atlasītas rādāmās ziņas.

LNT Ziņu dienests iecerējis rādīt ziņu tiešraides un speciālizlaidumus, kā arī gatavot filmas, kuras balstītas uz sabiedrībā svarīgu un aktuālu notikumu un procesu analīzi.

Ēķis teica, ka lielās investīcijas ziņu studijā nav saistītas ar jauniem investoriem - visu izdevies realizēt, ņemot kredītus.

LNT ģenerāldirektors apgalvoja, ka LNT lielākie akcionāri joprojām ir "Polsat Baltic", kam pieder 60% akciju. Vienlaikus Ēķis atzina, ka mediju tirgū vienmēr ir pārmaiņas un ka šīs akcijas joprojām ir pārdodamas.

Kā ziņots, pērn vairākos masu medijos tika pieļauts, ka LNT akcijas gatavojas iegādāties mediju magnātam Rupertam Mērdokam piederošais starptautiskais koncerns "News Corporation". Pastarpināts 26% LNT akciju īpašnieks ir Nīderlandē reģistrētais uzņēmums "Baltic Media Holdings B.V." (BMH). Ticis pieļauts, ka aiz BMH stāv "News Corporation".

Komentējot LNT plānus izkonkurēt LTV ziņas, sabiedriskās televīzijas Ziņu dienesta vadītājs Gundars Rēders norādīja, ka priecājas par konkurences pieaugumu ziņu jomā. Viņš izteica cerību, ka skatītājiem būs iespēja redzēt kvalitatīvas ziņas.

Vienlaikus Rēders pauda pārliecību, ka LTV paliks ziņu līderis Latvijā. Arī LTV Ziņu dienestam ir daudzas jaunas ieceres, palielinot ziņu apjomu un kvalitāti. Jau tagad esot spēkā vienošanās, ka LTV 1.programma tuvā nākotnē būs ziņu un informatīvais kanāls.

No pirmdienas, 4.oktobra, mainīsies gan LTV ziņu raidījuma "Panorāma" aktuālās intervijas jeb "Mūsu cilvēks" nosaukums, gan arī intervijas vadītāji. "Mūsu cilvēks" pārtaps par "100.pantu", kas "Panorāmas" izskaņā būs redzams pirmdienās, otrdienās un ceturtdienās.

Aktuālo interviju vadīs LTV žurnālisti Edijs Bošs un Jānis Krēvics. Savukārt piektdienu vakaros "Panorāmas" izskaņā būs "Aculiecinieks" - nedēļas sižets, kas plašāk stāstīs par kādu aktuālu un interesantu nedēļas notikumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!