Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītājs Aleksejs Loskutovs noraida publiski izskanējušos pārmetums par nesaprotamu vērtīgo līdzekļu "norakstīšanu" birojā, skaidrojot, ka slepenajām darbībām nepieciešama manta birojā nekur nepazūd, bet gan tiek uzņemta slepenajā uzskaitē.
Par KNAB materiālo līdzekļu norakstīšanu piektdien intervijā Latvijas Radio stāstījis arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, atklājot, ka tas esot Valsts kontroles atklātā nepilnība.

Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" paudis, ka vērtīgie materiālie līdzekļi tikuši norakstīti uzreiz pēc iegādes. Savukārt kāds anonīms avots laikrakstam apgalvojis, ka "neizprotamā kārtā blakus pamatlīdzekļu ailītei KNAB operatīvo līdzekļu uzskaitē esot apaļa nulle".

Loskutovs pauž neizpratni par Valsts prezidenta publiskiem izteikumiem. "Esmu vieglā neizpratnē, kāpēc prezidents izsakās par šo lietu, vadoties no citu cilvēku teiktā, neuzklausot arī mani," portālam "Delfi" sacīja Loskutovs, norādot, ka, viņaprāt, būtu korekti vispirms sagaidīt abu izveidoto komisiju atzinumus. Loskutovs skaidroja, ka manta un nauda birojā nekur nav apzudusi, bet tā manta, kura ir saistīta ar operatīvajām darbībām un ir slepena, tiek noņemta no atklātas uzskaites un pieņemta slepenajā uzskaitē.

Loskutovs atkārtoti uzsvēra, ka aizvien nav iepazīstināts ar Valsts kontroles revīziju, taču VK starpziņojumā tika norādīts uz uzskaites noformēšanas nepilnībām un izteikti ierosinājumi šīs noformēšanas pilnveidošanai, lai viss būtu nepārprotami. "Valsts kontrole nav lietojusi vārdu "pārkāpumi". Turklāt, saskaņā ar Valsts kontroles likumu, ja tiek atklāti pārkāpumi, Valsts kontrolei par to jāziņo tiesībsargājošajām iestādēm, bet, cik man zināms, tas nav darīts," uzsvēra Loskutovs.

Jau ziņots, ka Kalvītis, kura pārraudzībā atrodas KNAB, pirmdien pret Loskutovu ierosināja disciplinārlietu, un līdz izmeklēšanas beigām viņš atstādināts no amata. Loskutova atstādināšanas pamats ir Valsts kontroles revīzijā par KNAB darbu 2006.gadā, kurā konstatēti ilgstoši pārkāpumi operatīvajai darbībai paredzēto līdzekļu uzskaitē un izlietošanā.

Loskutova norāda, ka nav saņēmis premjera rezolūciju un tāpēc turpina katri dienu iet uz darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!