Foto: LETA

Darbinieka neierašanās darbā ir pietiekošs pamats atbrīvošanai no amata, sacīja Saeimas Korupcijas novēršanas apakškomisijas vadītājs Aleksejs Loskutovs (V), komentējot Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Jaroslava Streļčenoka lēmumu atbrīvot no amata ilggadējo darbinieci Jutu Strīķi.

Loskutovam gan nav saprotams, kāpēc lēmuma pieņemšana prasīja pusgadu, taču iemesls varētu būt kādi politiķim nezināmi apstākļi, piemēram, neesot izslēgts, ka Strīķe varētu būt izvairījusies no paskaidrojumu sniegšanas. Līdz ar to viņam ir grūti novērtēt konkrēto situāciju.

Apakškomisijas vadītājs pieļauj, ka Strīķe šo lēmumu pārsūdzēs, tāpēc gala lēmumu šajā lietā pieņems tiesa. Vaicāts, vai šajā situācijā būtu jāiesaistās Ministru prezidentam Mārim Kučinskim (ZZS), Loskutovs uzsvēra, ka neredz tam juridisku pamatu.

Taujāts, vai šāds solis ir saistīts ar Streļčenoka vēlmi šogad atkārtoti pretendēt uz KNAB vadītāja posteni, politiķis atbildēja, ka nesaskata tādu saistību. Viņš norādīja, ka biroja vadītājs vairākus gadus konsekventi virzās uz disciplinārās kārtības nodrošināšanu iestādē.

Kā ziņots, KNAB priekšnieks Jaroslavs Streļčenoks piektdien nolēmis atbrīvot no amata ilggadējo KNAB darbinieci Jutu Strīķi.

Šodien 8.jūlijā Streļčenoks parakstījis rīkojumu par disciplinārsoda piemērošanu Strīķei. Disciplinārsods ir atbrīvošana no amata.

Disciplinārlieta pret Strīķi bija ierosināta 2016.gada 9.februārī saistībā ar viņas it kā neatrašanos darbavietā 2015.gada beigās un šī gada sākumā.

"Ir bezjēdzīgi komentēt šādu rīkojumu, jo tāpat visiem ir skaidrs, kas patiesībā notiek KNAB un ap KNAB," teica Strīķe.

Informācija oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" liecina, ka premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) parakstījis rīkojumu par atvaļinājuma piešķiršanu Streļčenokam no 11.-29.jūlijam.

Ziņots, ka Strīķe un vairāki KNAB darbinieki tiesājas ar biroju par disciplinārsodiem un citiem KNAB lēmumiem. Strīķe savulaik ilgstoši bija KNAB priekšnieka vietniece, un Streļčenoks iepriekšējos gados viņu trīs reizes bija atbrīvojis no vietnieces amata, taču divas reizes šo lēmumu atcēla kādreizējais premjers Valdis Dombrovskis (V), bet trešo reizi, kad valdība nolēma neiejaukties šī jautājuma risināšanā, Strīķi amatā lika atjaunot tiesa. Tad Streļčenoks Strīķei piemēroja disciplinārsodu - pazemināšana amatā.

Jau vēstīts, ka Kučinskis nejauksies KNAB darbībā, aģentūrai LETA pavēstīja premjera preses sekretārs Andrejs Vaivars. Komentējot Streļčenoka lēmumu kārtējo reizi no amata atbrīvot Jutu Strīķi, Kučinskis uzsvēra, ka KNAB ir neatkarīga iestāde un tās vadītājs ir pilnībā atbildīgs par biroja darbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!