Zvērinātu advokātu padome šodien nolēma uzņemt advokatūrā bijušo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieku Alekseju Loskutovu, informēja padomes loceklis Saulvedis Vārpiņš.
Kā pastāstīja Loskutovs, par viņa uzņemšanu advokātu rindās nobalsoja septiņi no klātesošajiem padomes locekļiem, bet pret bija viens. Padomes balsojums nav bijis atklāts.

Pirms praktizēšanas sākšanas Loskutovam vēl būs jānodod advokāta zvērests.

Kā norādīja bijušais KNAB priekšnieks, viņš plānojot praktizēt krimināllietās.

Jau ziņots, ka par Loskutova uzņemšanu advokātu saimē iepriekšējā sēdē netika izlemts tāpēc, ka padome bija saņēmusi vairāk nekā desmit kolēģu iebildumus pret bijušā KNAB vadītāja apstiprināšanu advokatūrā.

Kā ziņots, Loskutovs Zvērinātu advokātu padome bija iesniedzis lūgumu uzņemt viņu advokatūrā. Viņam ir doktora grāds tiesību zinātnēs, tādēļ advokāta eksāmens bijušajam KNAB priekšniekam vairs nav jākārto.

Advokatūras likums nosaka, ka to personu sarakstu, kas iesniegušas dokumentus par uzņemšanu zvērinātu advokātu skaitā, Zvērinātu advokātu padome izliek savās telpās, kā arī izsūta katras tiesas darbības teritorijā praktizējošo zvērinātu advokātu vecākajam un Tiesu administrācijai uzaicinājumu un aicina mēneša laikā sniegt atsauksmi par šīm personām.

Kā ziņots, Loskutovs no KNAB priekšnieka amata tika atbrīvots pagājušā gada 29.jūnijā. Aptuveni tajā pašā laikā viņš saņēma piedāvājumu strādāt prokuratūrā, tomēr to nepieņēma.

Šā gada februāra sākumā Loskutovs pievienojās politiskajai apvienībai "Sabiedrība citai politikai" (SCP) un tika iecelts SCP Valsts pārvaldes darba grupas vadītāja amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!