Latvijas Pirmā partija (LPP) uzskata, ka partijai "Jaunais laiks" (JL) un tās biedram, Rīgas mēram Aigaram Aksenokam jāuzņemas atbildība par atļaujas došanu seksuālo minoritāšu gājiena rīkošanai Rīgā.

LPP nevar palikt malā un samierināties, tādēļ jau šodien paredzēts sākt neoficiālas sarunas par Aksenoka nomaiņu, aģentūru LETA informēja LPP valdes loceklis Ainārs Šlesers.

Šlesers uzsvēra, ka Rīgas izpilddirektors Ēriks Škapars (JL) lēmumu par atļaujas došanu seksuālo minoritāšu gājienam nepieņēma bez JL ideologu uzstādījuma, tādēļ ir jārunā par Aksenoka nomaiņu, jo "viņš nav cienīgs vadīt Rīgu atlikušos trīs gadus".

Ceturtdien paredzēts rīkot oficiālas sarunas ar koalīcijas partijām, bet jau šodien būšot vairākas neoficiālas tikšanās ar koalīcijas partneriem.

"JL ir totāli diskriminējies un tas ārprāts, ko nācās piedzīvot, liecina par homoseksuālisma popularizēšanu, kas LPP nav pieņemams," teica Šlesers.

LPP aicinās koalīciju Rīgas domē veidot no pašreizējām koalīcijas partijām, bet nomainot mēra amatā Aksenoku.

Kā ziņots Rīgas pilsētas izpilddirektors sākotnēji saskaņoja jeb atļāva sabiedriskās organizācijas "Geju un lesbiešu jauniešu atbalsta grupa" pieteikto gājienu 23.jūlijā seksuālo minoritāšu pasākuma "Rīgas praids 2005" laikā.

Taču 20.jūlijā viņš atsauca izziņu par gājiena rīkošanu. Pilsētas izpilddirektors apgalvoja, ka nolēmis atcelt gājienu, jo Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) izteicies, ka šī pasākuma laikā iespējamas lielas nekārtības - dažādas ekstrēmas organizācijas paziņojušas, ka ir gatavas protestēt pret šo pasākumu.

Savukārt Administratīvā rajona tiesa atcēla Rīgas izpilddirektora lēmumu, ar kuru tika aizliegts seksuālo minoritāšu pārstāvju gājiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!